Tuzla: Pronađeni oružje, droga i novac

Autor:

Pretresom na 11 lokacija na području Tuzlanskog kantona pronađeni su oružje, droga i novac, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Tuzlanskog kantona.

0
A- A A+
policija, nesreća, saobraćaj, rotacija, saobraćajna policija, saobraćajac, milicija, patrola, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Pronađene su tri automatske puške kalibra 7,62 milimetra, vojnička puška M-48, malokalibarska puška, pištolj kalibra 7,62 milimetra, gasni pištolj, šest PVC pakovanja kanabisa, dva šprica, tablete "trazem" i "medileks", te novac i tri mobilna telefona.

Pretresi su izvršeni po naredbi opštinskih sudova Tuzla, Lukavac, Gračanica, Banovići, Srebrenik, Kalesija, Gradačac i Živinice. O ovim aktivnostima upoznat je kantonalni tužilac.

Nakon dokumentovanja, Kantonalnom tužilaštvu Tuzla biće dostavljen izvještaj protiv M.S. (42) iz Sapne, M.B. (54) i E.M. (40) iz Tuzle, M.R. (26) iz Srebrenika i Š.Č. (30) iz Živinica zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja.

Izvještaj će biti podnesen i protiv A.B. (31) iz Lukavca zbog sumnje da je počinio prekršaj, te M.N. (38) i A.M. (52) iz Kalesije zbog sumnje da su počinili krivično djelo iznuda, a protiv M.S. (25) iz Lukavca zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge.

Kantonalnom tužilaštvu biće dostavljen izvještaj protiv M.B. (54) iz Tuzle i A.M. (37) zbog sumnje da su počinili krivično djelo omogućavanje uživanja droge.

Ostale vijesti