• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova opcija na telefonima: Sinemagrafi (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.rs

Pogledajte šta su sinemagrafi i šta mogu da urade na novim mobilnim telefonima.

 Nova opcija na telefonima: Sinemagrafi (FOTO, VIDEO) Izvor: Promo / Motorola

Vizuelno primamljiva fotografija ili provokativan video sa privlačnim tekstom od suštinskog su značaja, ako želite da pridobijete veći broj fanova na svojim društvenim mrežama ili video kanalima, posebno ukoliko planirate da vam to bude ili vam je već posao. Međutim, mnogi već znaju te tajne i da bi se vaš sadržaj izdvojio na društvenim mrežama Facebook i Instagram, potrebna je dodatna kreativnost.

Izvor: Promo / Motorola

Društvene mreže postavljaju trendove o vizuelizaciji sadržaja, posebno kad je u pitanju reklamiranje. Jedna od najnovijih vrsta sadržaja sinemagraf, koji brzo dobija na popularnosti. Donedavno, ova tehnika je uglavnom bila dostupna putem aplikacija, koje se naplaćuju. Sada je Motorola pruža svojim korisnicima kao integrisani režim kamere na telefonu. Zahvaljujući tome, ljudi se uvek mogu izraziti i kreirati vizuelno privlačan sadržaj za društvene mreže.

Pročitajte još i ovo: Nemojte nam verovati - uverite se sami! (VIDEO)

Sinemagraf može biti kosa koja leprša na vetru, refleksija taksija, koji prolazi niz ulicu na izlogu, kap vode, koja klizi na tek opranom voću… Animacija je vrlo precizna, jedva primetna, dok sve ostalo ostaje zamrznuto. Kontrast između statike i kretanja je živopisan i stvara veoma privlačnu vizuelnu iluziju kod gledalaca. Na raskršću između fotografije, umetnosti i bioskopa, sinemagrafe su izmislili američki fotografi Kevin Burg i Džejmi Bek 2011. godine. Koristili su ovu tehniku kako bi dodali više umetničkih elementa svojim modnim fotografijama.

Motorola je prvi brend telefona, koji je primenio ovu tehniku u marketinškoj kampanji - na indijskom tržištu. Tokom 2015. godine predstavljen je pametni sat druge generacije, Moto 360, putem niza impresivnih sinemagrafa, koji su predstavljali jedan od glavnih prednosti proizvoda - mogućnost da korisnici uvek budu toku, bez potrebe da neprestano posežu za svojim telefonima.

Omogućava im da vide samo ono što je bitno, dok uživaju u trenutku. Baš kao i sinemagrafi, koji će ovekovečiti samo najbitnije trenutke, dok sve ostalo ostaje nepomično.

Pročitajte još i ovo: Kupujete Android telefon? Tražite Android One!

Sad, kompanija stavlja sinemagrafe na dohvat ruke svojim korisnicima, uz dva najnovija pametna telefona - Moto Z3 play i Motorola One.

Sve što treba da uradite jeste da izaberete sinemagraf na meniju kamere i stabilno držite telefon dok pritiskate dugme kako biste fotografisali. Kamera predlaže, koji deo scene da ostavite u pokretu ili zamrznete. Međutim, ako želite, ovo možete izabrati i sami, kad se naviknete kako sinemagraf radi. Krajnji rezultat će impresionirati vas i vaše pratioce na društvenim mrežama.

Introducing new moto z3 play
Izvor: Motorola

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS