Radojičić: Evo šta smo uradili za dvije godine

U protekle dvije godine u Banjaluci su realizovana 22 projekta, a još 39 se nalazi u različitim fazama realizacije, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić sumirajući rezultate rada Gradske uprave u protekle dvije godine.

0
A- A A+
... Foto: MONDO/ Dragana Božić ...

„Iza nas su dvije intenzivne godine građenja u gradu i realizacija mnogobrojnih objekata. Kada sam 2016. izabran, sa programom Banjaluka 2025. godine postavljeno je 88 zadataka i ciljeva za taj desetogodišnji  period. Od tih 88 projekata tačno četvrtinu, odnosno 22 su do sada  urađena, a još 39 se nalazi u različitim fazama realizacije. Imamo ukupno 69 odsto realizovanog ili u toku realizacije od desetogodišnjeg plana“, izjavio je Radojičić.

Gradska uprava Banjaluke slušala je i javnost, ne samo kroz ankete već, kako ističe gradonačelnik radom na terenu, a urađeno je i istraživanje javnog mnjenja. Prema rezultatima većina Banjalučana zadovoljna je radom gradonačelnika i Gradske uprave. Građani su kao najpozitivnije promjene ocijenili one u saobraćaju.

„Rezultati posljednjeg istraživanja, koje je radila agencija iz Beograda, a u kojem je učestvovalo 963 ispitanika rekli su da pozitivan stav o radu gradonačelnika pri kraju druge godine mandata ima 71 odsto ispitanih i predstavlja ohrabrenje za dalji rad. Njih 49 odsto smatra da grad ide u dobrom pravcu, 22 odsto nema stav o ovom pitanju, dok je 29 odsto građana nezadovoljno“, rekao je Radojičić.

Naglasio je da po rezultatima ovog istraživanja 65 do 70 odsto građana ima pozitivan stav o onome što se u ove dvije godine dešavalo u Banjaluci.

„Najbolje ocijenjene su promjene u saobraćaju, kružni tokovi i sl. Druga stvar je izgradnja dječijih igrališta“, tvrdi gradonačelnik.

Radojičić je istakao da su planovi za naredne dvije godine već napravljeni, a vizija je da Banjaluka bude moderan, transformisan grad, grad u koji se dolazi.

Banjaluka nije mali grad

Pogledajte šta je sve urađeno u najvećem gradu Srpske u prethodne dvije godine.

Ostale vijesti