• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prštalo u Mostaru, Bilbija dva puta za "stotku"

Autor mondo.ba

Zrinjski je vodio golom Nemanje Bilbije na poluvremenu protiv Sarajeva, "bordo" tim preokrenuo, da bi bod domaćinu u derbiju 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine osigurao ponovo Banjalučanin i to u stotom meču u dresu "plemića".

  Sjajan derbi između trostrukog uzastopnog šampiona Zrinjskog i ovosezonskog lidera na tabeli Premijer lige BiH Sarajeva.

Svega je bilo na stadionu "Pod Bijelim brijegom", lijepih poteza, golova, šansi, preokreta, ali je ipak derbi okončan podjelom bodova a taj ishod više odgovara izabranicima Husrefa Musemića, koji su zadržali pet bodova prednosti.

ZRINJSKI - SARAJEVO 2:2 (1:0)

Zbog neočekivanog "kiksa" u prošlom kolu u Ugljeviku, Zrinjski je bio primoran da se "vadi" protiv lidera na tabeli, što je priznao i trener Mostaraca Blaž Slišković.

Prije početka subotnje utakmice u Mostaru, banjalučkom fudbaleru Nemanji Bilbiji je priređena mala svečanost zbog stotog nastupa u dresu Zrinjskog, a upravo je najbolji strijelac "plemića" "načeo" mrežu "bordo" tima u 11. minutu.

Ognjen Todorović je prošao po lijevoj strani i u kaznenom prostoru pronašao Bilbiju, koji je iz okreta pogodio malu mrežu - 1:0.

...
Izvor: Dailymotion/newsdm

Bio je to 13. pogodak Banjalučanina, koji je burno proslavio gol protiv nekadašnjeg kluba, nakon kojeg se učvrstio na prvom mjestu liste strijelaca Premijer lige BiH.

Mogli su "plemići" i ranije da stignu do prednosti da je Dalibor Veselinović u petom minutu bio malo precizniji, ali je njegov udarac završio na okviru gola.

Dva minuta kasnije u šansi se našao Ognjen Todorović i šutirao pored stative sarajevskog gola.

Gosti sa "Koševa" su bili blizu izjednačenja u 15. minutu, ali je stativa spasila Zrinjski nakon što je lopta pogodila Darija Rugaševića i odsjela na okviru gola mostarske ekipe.

U 30. minutu Bilbija se opet našao u prilici da udvostruči prednost domaćina, ali se okliznuo u najvažnijem trenutku i šansa je propala.

Do odlaska na odmor, golgeter Sarajeva Mersudin Ahmetović je u 44. minutu bio vrlo blizu novog gola, ali je prečka bila saveznik Zrinjskog i ostalo je 1:0.

Sarajevo je u nastavku stiglo do poravnanja u 61. minutu nakon što je sudija iz Istočnog Sarajeva Vladimir Bjelica pokazao na bijelu tačku nakon što je Hrvoje Barišić oborio Mersudina Ahmetovića u kaznenom prostoru.

Siguran realizator sa "kreča" bio je Krste Velkoski - 1:1.

...
Izvor: Dailymotion/newsdm

Deset minuta kasnije gosti sa "Koševa" su preokrenuli rezultat!

Poslije kornera Velkoskog pogriješio je golman Mostaraca Brkić, koji je ispustio loptu, a internacionalac iz Gane Joakim Adukor je ćušnuo u mrežu za 1:2.

...
Izvor: Dailymotion/newsdm

Ipak, "plemići" su u 80. minutu uspjeli da stignu do izjednačenja i jednog boda nakon penala koji je skrivio Nihad Mujakić, a Bilbija upisao i 14. ovosezonsku "recku" - 2:2.

...
Izvor: Dailymotion/newsdm

ZRINJSKI: Brkić, Barišić, Todorović, Rugašević, Perišić, Jakovljević, Rustemović, Filipović, Veselinović, Kadušić, Bilbija. Trener: Blaž Slišković

SARAJEVO: Kovačević, Pidro, Hebibović, Ahmetović, Velkoski, Šišić, Mujakić, Adukor, Halilović, Kurdić, Dupovac. Trener: Husref Musemić


PREMIJER LIGA, 17. KOLO:

Zvijezda 09 - Čelik 2:0 (1:0)
/Jovović 12, Zekanović 90+2/

Mladost - Radnik 2:0 (1:0)
/Anđušić 4, Guzina 70/

Zrinjski - Sarajevo 2:2 (1:0)
/Bilbija 11, 81 pen - Velkoski 61 pen, Adukor 71/

u nedjelju

GOŠK - Krupa (13:30)
Sloboda - Široki Brijeg (13:30, Moja TV)
Željezničar - Tuzla siti (16:30, Moja TV)

TABELA: Sarajevo 37, Zrinjski 32, Željezničar (-1) 28, Široki Brijeg (-1) 23, Mladost 23, Sloboda (-1) 22, Čelik 21, Radnik 21, Zvijezda 09 20, Tuzla siti (-1) 16, GOŠK (-1) 13, Krupa (-1) 12.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC