• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan kad je Mančester junajted strepio na "Koševu"

Autor mondo.ba

Na današnji dan, 1967. godine fudbaleri Sarajeva su dočekali slavni Mančester junajted u tadašnjem Kupu šampiona.

  Prije 51 godinu, na stadionu "Koševo" okupilo se oko 40.000 gledalaca da uživo pogleda sedmostrukog engleskog šampiona, koji je protiv "bordo" tima važio za apsolutnog favorita.

Međutim, tadašnji prvak bivše Jugoslavije i finalista Maršala Tita se hrabro suprotstavio "crvenim đavolima" i odigrao utakmicu bez golova iako je stvorio mnogo šansi preko Vahidina Musemića, Fahrudina Prljače, Mirsada Fazlagića i Sretena Šiljkuta, ali je najzapaženiji pojedinac bio golman gostiju, Aleks Stepni.

U revanš utakmici na "Old Trafordu", tadašnje "Bazbijeve bebe" predvođene slavnim Džordžom Bestom i Bobijem Čarltonom su slavile rezultatom 2:1 i na kraju osvojile titulu prvaka Evrope. Strijelci za "đavole" bili su Džon Aston i Džordž Best, dok je pogodak za Sarajevo postigao Salih Delalić.

Inspirisani sjajnim nastupima Boška Antića i Boška Prodanovića, te brata aktuelnog trenera Sarajeva Husrefa Musemića, Vahidina, sarajevski navijači su tada pjevali: "Dva Boška na dva ćoška, Musemija u sredini, za pobjedu ne brini", prenio je zvanični sajt kluba sa "Koševa".

SARAJEVO: Muftić, Fazlagić, Blažević, Jesenković, Vujović, Bajić, Prodanović, Šiljkut, Musemić, Prljača, Antić. Trener: Miroslav Brozović.

MANČESTER JUNAJTED: Stepni, Dan, Barns, Krirand, Folks, Sedler, Ficpatrik, Kid, Čarlton, Best, Aston: Trener: Mat Bazbi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC