• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đorđević: Hvala igračima, klubovima i punoj dvorani!

Autor mondo.rs

Selektor "orlova" izjavio je da su igrači povremeno komplikovali iz želje da zadovolje publiku, ocenivši da je pobedu nad Grcima u velikoj meri doneo individualni kvalitet plejmejkera.

 Srbija Grčka 84:61 Aleksandar Đorđević hvala igračima, klubovima i punoj dvorani Izvor: MONDO/M. Šolak

Aleksandar Đorđević izjavio je da je reprezentacija Srbije u meču kvalifikacija za Svetski kup protiv Grčke znala da iskoristi nedostatke u timu protivnika.

"Naša energija je bila dobra, spustili smo loptu u reket. Grci su hteli da nas uspore zonskom odbranom, ali smo završili utakmicu kako treba. Niko nije rekao da će biti lako. Takmičarska košarka se nekad možda ne svidi oku, ona ide na rezultat, zbog kojeg radimo i okupljamo se. Hvala igračima koji su došli i klubovima koji su nam izašli u susret. Hvala i punoj dvorani. Prepoznali su da treba da nas podrže, to izuzetno cenimo", poručio je selektor.

"Orlovi" mogu da obezbede treće mesto i odlazak u Kinu pobedom nad Estonijom u prvom meču februarskog "prozora". U slučaju kiksa, imaće duel sa Izraelom na domaćem parketu da se isprave.

"Videćemo sa kojim timom ćemo ići u Estoniju i da li ćemo uspeti da dobijemo neke od evroligaških igrača, bar za jednu utakmicu", izjavio je Đorđević.

On je naglasio da mu se nije svideo veliki broj izgubljenih lopti - 19.

"Mnoge greške nastale su iz želje da zadovoljimo publiku. To se ne radi. Mi smo veoma dobar tim, koji igra jednostavnu košarku. Tešku, ali efikasnu košarku i tako bi trebalo da nastavimo. Nisu nam bila potrebna neka komplikovana rešenja, ali naša energija generalno je bila dobra".

Govoreći dalje o problemu izgubljenih lopti, praktično je parafrazirao svoju izjavu sa okupljanja, pre nedelju dana.

"Košarka je rezultat rada, treninga, automatizma, koje je jako teško postići za tri dana. Zato se i rade pripreme pred velika takmičenja. Nismo dovoljno vremena proveli zajedno, ali individualni kvalitet često presuđuje i mi smo videli dve različite utakmice u tom kreativnom, plejmejkerskom delu", osvrnuo se na razliku u odnosu na gostovanje Izraelu, kada su poziciju "jedan" pokrivali Peno, Đoković i Avramović, u odnosu na partiju Stefana Jovića i Vasilija Micića protiv Grčke.


Kvalifikacije za Mundobasket su zbog podudaranja sa kalendarom Evrolige nametnule korišćenje igrača koji se u optimalnim okolnostima ne bi našli na spisku.

Đorđević kaže da je iz toga probao da izvuče najbolje.

"Imamo mlade igrače, koji se kroz ove utakmice hrane iskustvom i sve to im je sigurno važno. Sa druge strane, dobro je da imamo i igrače sa znanjem i iskustvom u rukama, da privedu kraju ovakve utakmice".

Srbija - Grčka 84:61 Mundobasket 2019 kvalifikacije
Izvor: Youtube/FIBA

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC