PDP: „Opomena sa potpisom mafije“

Autor:

Poslanici PDP-a i SDS-a u Narodnoj skupštini RS danas su oštro osudili uništavanje automobila ispred kuće poslanika PDP-a Draška Stanivukovića, te zatražili hitno rasvjetljavanje ovog događaja.

1
A- A A+

stanivuković Foto: mondo.ba

Banjalučka policija saopštila je danas da obavljaju uviđaj i vode istragu u vezi oštećenja automobila marke "golf" koji je bio parkiran u ulici Bože Nikolića u Banjaluci, odnosno ispred Stanivukovićeve kuće.

Kako nezvanično saznajemo iz istrage, vozilo se vodi kao vlasništvo Gorana Stanivukovića, Draškovog brata, a prema trenutnim informacijama iz istrage posljednji ga je koristio Ivan Begić, koji je inače sarađivao u timu poslanika PDP-a.

Stanivuković je na svom Facebook profilu objavio fotografiju oštećenog vozila i upitao "ko mi i kakvu poruku šalje".

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović je istakao da je napad „opomena sa potpisom mafije“, te poručio da ova stranka čvrsto stoji iza Stanivukovića i svih njegovih aktivnosti, te pozvao sve bezbjednosne strukture da hitno riješe ovaj slučaj.

razbijeno auto, stanivuković Foto: mondo.ba

"Ovo je očigledno opomena sa mafijaškim potpisom, jer kako drugačije nazvati vandalski čin gdje je tokom noći uništeno vozilo Stanivukovića sa potpisom koji je karakterističan mafijaškim filmovima", kazao je Borenović.

Šef poslaničkog Kluba PDP-a Perica Bundalo smatra da je napad jasna poruka da narodni poslanici „ne treba i ne smiju da razmišljaju svojom glavom“!

"Izričito zahtijevamo od MUP-a RS da otkriju počinioce ovog vandalskog čina", kazao je Bundalo.

Poslanik SDS-a Nebojša Vukanović je ocijenio da je ovaj događaj „poruka svim građanima da nisu bezbjedni i da mafija vlada državom“.

"Tražimo od MUP-a RS da u roku 48 sati privede napadače, a prije svega nalogodavce. U protivnom treba istrajati na smjeni ministra Dragana Lukača, jer sjetite se samo nerasvijetljenog napada na novinara Vladimira Kovačevića i drugo. Jasno je da je ova država zarobljena od mafije i da ovim napadom žele da zaplaše sve građane RS", istakao je Vukanović.

Tagovi:

Ostale vijesti