Nabavka pelena pod lupom nadležnih

Autor:

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas da će u Srpskoj biti sprovedene sve procedure i analize u vezi sa nabavkom pelena za odrasle i djecu, te da će biti utvrđeno da li je na tom planu bilo propusta.

0
A- A A+
Radovan Višković Foto: SRNA

Višković je naveo da treba da budu sankcionisani svi koji su se u vezi sa tim, eventualno, ogriješili, te pozvao nadležne da istraže ovu situaciju.

"Imam informaciju da imaju tri ponuđača za nabavku pelena, da postoje tri vrste... Imate Agenciju za lijekove BiH iz koje su rekli da su nabavljači na tenderima imali sve moguće papire i sertifikate", rekao je Višković tokom poslaničke rasprave o Nacrtu zakona o izmjeni Zakona o privrednim društvima.

Podsjećamo, poslanik NSRS Draško Stanivuković ukazao je na loš kvalitet i manipulaciju nabavkom pelena u Fondu zdravstvenog osiguranja, iz kojeg su naveli da su izabrana tri dobavljača, a ne jedan kako je tvrdio Stanivuković.

Ministar zdravstva Alen Šeranić pojasnio je da pelene za odrasle i djecu koje je nabavio Fond zdravstevnog osiguranja imaju dozvolu Agencije za lijekove, što znači da ona garantuje za njihov kvalitet i bezbjednost.

U vezi sa navodima Stanivukovića i pisanja pojedinih medija koji se odnose na nabavku pelena za djecu i odrasle, Šeranić je pojasnio da se mora provjeriti kvalitet pelena da bi se one mogle povući iz upotrebe.

Ostale vijesti