• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"U KSS očekujemo da će Jokić igrati na Mundobasketu"

Autor mondo.rs

Igor Rakočević, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, nada se da će "orlovi" u najjačem sastavu nastupati na Svetskom kupu u Kini i biti kandidati za najsjajnije odličje

 Igor-Rakocevic-Svi-u-KSS-ocekujemo-da-ce-Nikola-Jokic-igrati-na-SP-u-Kini Izvor: MN PRESS

Košarkaši Srbije tek u poslednjem meču kvalifikacija izborili su plasman na Svetski kup u Kini ovog leta.

"Orlovi" su pobedom nad Izraelom u Beogradu obezbedili treće mesto u grupi i nastup na još jednom velikom takmičenju pod palicom Aleksandra Đorđevića.

Igor Rakočević, potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, kaže da je put u kvalifikacijama bio težak, jer selektor nije mogao da računa na sve igrače, ali da se nijednog trenutka nije strahovalo za plasman Srbije.

"Nije bilo straha jer smo svi u savezu, selektor Aleksandar Đorđević i igrači verovali da ćemo ići na Svetsko prvenstvo. Znali smo koliko imamo kvaliteta, posebno jer se poslednja utakmica igrala kod nas. Sve je prošlo kako treba", izjavio je u razgovoru za banjalučke "Nezavisne novine" Igor Rakočević.

Rakočević veruje da će Srbija za razliku od kvalifikacija, kada za Srbiju nisu mogli da nastupaju svi igrači, reprezentacija otputovati u Kinu u najjačem sastavu.

O trci za titulu ABA lige

Igor Rakočević pomenuo je i borbu za trofej ABA lige ove sezone. Za njega će se, kako veruje boriti njegova dva bivša kluba - Crvena zvezda i Budućnost, ali i... "Dosad je Crvena zvezda bila apsolutni favorit, ali je u poslednjih mesec dana u velikom padu forme, što se pokazalo i neosvajanjem trofeja Kupa Radivoja Koraća u Nišu. I dalje su favoriti, ali nije nemoguće da se još neko uključi u borbu za osvajanje ABA lige", rekao je potpredsednik KSS.

"Svi u Savezu se nadamo da će se odazvati svi igrači iz NBA lige. Igranjem Miloša Teodosića, posebno protiv Izraela, se videlo kolika je razlika u kvalitetu u našoj igri. Zamislite kako bi bilo kad bi se svi pojavili na prozivci", rekao je bivši reprezentativac.

On dodaje da bi u tom slučaju Srbija bila među favoritima za zlatnu medalju.

"U slučaju da budemo kompletni ili skoro kompletni imamo šanse da napadnemo sve medalje. Prvi favorit svakako su SAD, a posle toga verujem da smo mi", naveo je Rakočević.

On je posebno dodao da se nada da će u Kini zaigrati Nikola Jokić, nedavni učesnik Ol stara NBA lige.

"Svi u KSS se nadamo i očekujemo da će Jokić igrati za reprezentaciju", jasno je poručio Rakočević.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC