• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žurka na "Marakani": Goleada za rođendan(e) i rekord!

Autor mondo.rs

Crveno-beli pred više od 20.000 gledalaca odgovorili Radničkom i vratili sedam bodova prednosti. Pogledajte golove...

 Superliga 26. kolo Crvena zvezda - Zemun 4-0 GOLOVI Izvor: MN PRESS

Slavljenička atmosfera bila je ove subote na stadionu Rajko Mitić. Crvena zvezda je obeležavala 74, a trener Vladan Milojević 49. rođendan. Za poklon su se pobrinuli igrači, koji su bili ubedljivi protiv Zemuna - 4:0 (2:0).

Ovom pobedom crveno-beli su vratili sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Radnički iz Niša, koji je nešto ranije bio bolji od Mladosti, ali i postavili državni rekord po broju uzastopnih utakmica bez poraza u domaćem prvenstvu. Taj niz, započet 14. oktobra 2017. sada iznosi 52 utakmice, odnosno 46 pobeda i šest remija!


Strelci za domaći tim bili su Marko Marin iz penala u 31, Dejan Joveljić u 42, Milan Pavkov, takođe iz penala u 53. i Miloš Zlatković autogolom u 67. minutu.


Igrači poslednjeplasiranog Zemuna nisu uspeli da pruže jak otpor evidentno mnogo kvalitetnijem rivalu. Izdržali su prvih pola sata, ali je onda Azemović oštro ušao u duel sa Gajićem i visoko podignutom nogom zakačio beka crveno-belih, pa je sudija Jovan Šegrt pokazao na belu tačku.

Precizan izvođač penala bio je Marko Marin, koji je pet minuta kasnije napustio igru. Čini se, ipak, da bivši reprezentativac Nemačke nije ozbiljno povređen, već da je zamenjen iz predostrožnosti.

Na 2:0 povisio je mladi Dejan Joveljić, svojim trećim superligaškim golom ove sezone. Zanimljivo, talentovani centarfor bio je strelac i jesenas protiv Zemuna, u pobedi 2:1. Ove subote našao se u startnoj postavi umesto povređenog Ričmonda Boaćija.

Svaku dilemu oko pobednika rešio je Pavkov u 53. minutu, kada je realizovao penal koji je naivnim povlačenjem Joveljića za ruku skrivio Nemanja Vučić, a konačnih 4:0 postavio je Miloš Zlatković autogolom posle centaršuta Filipa Stojkovića ka Mirku Ivaniću u 67. minutu.

Stručni štab crveno-belih odlučio je da i ovu utakmicu igra u formaciji sa dvojicom napadača, dok je vezni red bio postavljen u takozvani "romb". Zanimljivo je bilo videti i da, kao u Lučanima, Filip Stojković ponovo igra levog beka, a Milan Gajić desnog.

Utisak je da su svi dobro odradili svoje zadatke, što potvrđuje i rezultat...

Zvezdini fudbaleri sada se okreću Kupu Srbije. U sredu će na svom stadionu u četvrtfinalnom duelu ugostiti Radnik iz Surdulice (18 časova).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Savić, Babić, Stojković - Jovičić - Jovančić (70. Vulić), Marin (37. Ebisilio), Ivanić - Joveljić, Pavkov (57. Vukanović).

ZEMUN: Milošević - Mijailović, Azemović, Zlatković, Vučić - Kiso, Kukuličić (57. Tomić), Nešović, Sinđić (46. Tošeski), Ilić (73. Mrkaić) - Vidić.

Sudija: Jovan Šegrt.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Na tribinama stadiona Rajko Mitić zvanično je prisutno 21.318 gledalaca.

- Vatromet i bakljada na severnoj tribini u 74. minutu, u čast 74. rođendana Crvene zvezde.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 4:0 od 67. minuta autogolom Miloša Zlatkovića posle centaršuta Filipa Stojkovića ka Mirku Ivaniću.


- Sjajnu priliku imao je Joveljić u 60. minutu da postigne svoj drugi gol u ovoj utakmici, ali se spetljao i neprecizno šutirao.

- GOOOL! Crvena zvezda od 53. minuta vodi 3:0 pogotkom Milana Pavkova iz penala.


- PENAL za Crvenu zvezdu u 52. minutu, pošto je Vučić povukao Joveljića za ruku i oborio napadača crveno-belih.

- Pogrešio je Jovičić u 51. minutu u predaji lopte, što je iskoristio Tošeski da šutira sa distance, ali nije bio precizan.

- Drugo poluvreme počelo je izmenom u timu Zemuna. Umesto Sinđića igraće Tošeski.

Poluvreme. Trebalo je domaćim fudbalerima pola sata da slome otpor rivala i očiglednu razliku u kvalitetu pretvore u vođstvo, a kada su to uspeli, brzo su i duplirali prednost. Igrači Zemuna čvrsto su ušli u utakmicu, ali biće im potrebno čudo da u nastavku izbegnu poraz.

- GOOOL! Crvena zvezda od 42. minuta vodi 2:0 pogotkom Dejana Joveljića posle greške Zlatkovića i asistencije Pavkova.

- Izmena u timu Crvene zvezde. Umesto Marka Marina od 37. minuta igraće Lorenco Ebisilio. Ne deluje da je najbolji fudbaler crveno-belih ozbiljno povređen, verovatno je reč o predostrožnosti...

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 pogotkom Marka Marina iz penala u 31. minutu.


- PENAL za Crvenu zvezdu u 30. minutu. Gajić je pao posle duela sa Azemovićem, a sudija Jovan Šegrt pokazao na belu tačku. Defanzivac Zemuna oštro je išao na loptu, a čini se da je prvi do nje stigao bek crveno-belih.

- Gosti su koncentrisani isključivo na odbranu svog gola, ali su u 25. minutu pokazali i da umeju da zaprete iz kontre. Kukuličić je vrlo dobro šutirao pod prečku, međutim, Borjan je odlično intervenisao i skrenuo loptu u korner.

- Brz je bio Joveljić u 22. minutu posle dodavanja Marina, ali nije uspeo lepo da zahvati loptu, pa je Milošević uspešno intervenisao pred svojim golom.

- Pletu mrežu Zvezdini fudbaleri oko Zemunovog kaznenog prostora, ali se gosti uspešno brane. U 14. minutu je Dušan Jovančić pokušao da iznenadi Marka Miloševića udarcem sa distance, ipak, učinio je to nedovoljno jako i precizno.

- Brzo su uzvratili domaći fudbaleri, Pavkov je uhvatio volej posle centaršuta Ivanića u 3. minutu, ali nije bio precizan.

- Prvu šansu imao je Zemun. Uspeo je Ivan Ilić da pobegne odbrani crveno-belih u 2. minutu, ali je Borjan pravovremeno istrčao i stigao do lopte.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC