• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koga Borac m:tel predstavlja u Evropi?

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Saša Kondić i zvanično je novi predsjednik Upravnog odbora Rukometnog kluba Borac m:tel, potvrđeno je na današnjoj Skupštini banjalučkog kluba.

 Saša Kondić, predsjednik RK Borac: Koga predstavljamo u Evropi? Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Skupština Borca m:tel održana je u utorak u Banskom dvoru u Banjaluci, gdje je jednoglasnom odlukom imenovano novo klupsko rukovostvo.

Saša Kondić je funkciju prvog čovjeka kluba obavljao u tehničkom mandatu od kraja decembra prošle godine kada je naslijedio Milana Radovića, koji je sredinom novembra podnio ostavku na tu funkciju.

Kondić: Borac m:tel da postane "kultura življenja"

Postojeći Upravni odbor pojačan je s još pet članova, a to su: Dr Vlado Đajić, Goran Selak, Željko Šušak, Vedran Škoro i Predrag Jovanić.

U tri mjeseca pod vođstvom, novog klupskog rukovodstva, Borac m:tel je zabilježio "evropsko proljeće" poslije 14 godina, vrlo je blizu finala Kupa Bosne i Hercegovine i vrlo izvjestan učesnik plej-ofa u Premijer ligi BiH, pa su delegati jednoglasno podržali izbor Kondića i novog Upravnog odbora.

"Objasnili smo u kom pravcu ćemo raditi u narednom periodu što znači da okončamo aktuelnu sezonu na najbolji mogući način i da se pripremimo za narednu. To smo prezentovali Skupštini i objasnili šta smo uradili u protekla tri mjeseca dok smo bili u tehničkom mandatu. Doveli smo nove sponzore, finansijski se koliko-toliko konsolidovali, omogućili igračima bolje uslove za rad, što se naravno odrazilo i na terenu kroz rezultate. Bilo je diskusije i rasprave manjeg intenziteta, ali svi su zadovoljni i dali su nam podršku da nastavimo po planu koji smo zacrtali", izjavio je za MONDO i zvanično novi predsjednik banjalučkog kluba.

Kondić nije mogao da sakrije razačarenje zbog odluke Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine da ne pomogne evropski pohod "Velikana iz Gospodske", koji je izborio plasman među osam najboljih u Čelendž kupu i kojem predstoji dvomeč sa rumunskim Bukureštom, zbog, kako je objašnjeno, kašnjenja i probijanja roka za predavanje dokumentacije.

"To nema nikakve veze sa sportom, mislim da je to politička igra jer je nemoguće da predvidite sportske rezultate 2018. godine i na vrijeme aplicirate za pomoć ministarstva. Zrinjski je na osnovu plasmana u prvo kolo EHF Čelendž kupa od istog ministarstva prošle godine dobio 30.000 KM, a mi smo za plasman u četvrtfinale istog takmičenja dobili odbijenicu", objasnio je prvi čovjek Borca m:tel.

I nastavio...

"Postavlja se pitanje koja je uloga tog ministarstva kad je u pitanju Borac ili drugi klubovi iz Republike Srpske? Oni će dakle finansirati i sponzorisati samo klubove iz Federacije BiH. Ovo je po meni jasna poruka da klubove iz Srpske oni ne doživljavaju kao svoje sportske predstavnike. Pa to je sramota! Napravili smo dobre rezultate i normalno je da nismo mogli aplicirati na vrijeme, a ne znamo da proričemo budućnost. Ovo je poruka Borcu i klubovima iz RS jer po Ministarstvu civilnih poslova nismo njihovi predstavnici u Evropi", ogorčen je Kondić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC