• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čović o Teu: Otvorena su mu vrata, ali nema ljutnje

Autor mondo.rs

Prvi čovek Crvene zvezde mts govorio o potencijalnom dolasku Miloša Teodosića, treneru Milanu Tomiću i suđenju pred polufinale ABA Lige protiv Partizana.

 Nebojsa-Covic-o-dolasku-Milos-Teodosic-u-KK-Crvena-zvezda Izvor: MN PRESS

"Ako bih dolazio, voleo bih da to bude u nekim normalnim godinama, tu do 32. godine. Da pomognem na pravi način, a ne da se vratim samo da završim karijeru".

Ovo je izjava koju je Miloš Teodosić dao tokom 2013. godine, a koje su se navijači Crvene zvezde prisećali nakon što su Los Anđeles Klipersi otpustili srpskog "plejmejkera" u februaru i nadali se da će sada oformiti saradnju.

Međutim, do dogovora nije došlo. Teo, koji je tek postao otac, kazao je da želi da odmori od košarke do Svetskog prvenstva u Kini, a da će potom doneti naredne korake.

Videćemo šta će se u međuvremenu desiti i da li će Crvena zvezda biti opcija za Miloša Teodosića, a prvi čovek crveno-belih Nebojša Čović mu je u intervjuu za "Večernje novosti" poručio da su mu vrata otvorena u svakom trenutku.

"Miloš je sam govorio da će doći u Zvezdu. Kada se spremi posle dve godine sa manjom minutažom i kada prođe Svetsko prvenstvo, doneće odluku gde ide".

"U svakom slučaju, mora da vodi računa o porodici i egzistenciji, jer mu se za tri-četiri godine bliži kraj karijere. To znači, ako negde može da dobije više, a mislim da može i mnogo više, mi se nećemo ljutiti. Otvorena su mu vrata, Miloš je naše dete", poručio je Čović.

U istom intervjuu Čović je istakao da trener Milan Tomić ima apsolutno poverenje kluba, što govori i ugovor na tri godine, odnosno da "ne vidi nijedan razlog zašto bi ga menjali".

"U sportu nikad ne možete da isključite neke mogućnosti, ali po onome kako je radio i šta je uradio, korektno je ispoštovati ugovor do kraja. Ima punu podršku uprave, moju takođe. Osim toga, ne možemo da priuštimo trenere od nekoliko stotina hiljada evra, koji su egzotični i na terenu i van njega", naveo je predsednik tima sa Malog Kalemegdana.

Izvor: MN PRESS

Nebojša Čović je još jednom ponovio da je ABA liga diskreditovana time što ima samo jednog učesnika Evrolige, uz najviša očekivanja pred početak polufinalne plej-of serije.

Rival je Partizan, a predsednik crveno-belih ističe da se nada da će suđenje biti bolje nego u finalu Kupa Radivoja Koraća kada je govorio o "sistemskoj krađi", dok je Crvena zvezda bila nezadovoljna istim stvarima i u prošloj finalnoj seriji ABA lige protiv Budućnosti.

"E, sad, nije sport samo sport. Znate kako kažu, kad imate led jedna jedanaestina se događa iznad leda, a deset ispod. Treba da pobedimo te faktore ispod leda, među kojima ima i lojalnih zvezdaša. O nelojalnim da i ne govorim, oni su već na strani našeg velikog suparnika", kazao je Nebojša Čović za "Novosti" i dodao:

"Mislim da smo dovoljno opremljeni stručno, igrački i organizaciono za osvajanje ABA lige. Nadam se da neće biti nečega što se događalo u Nišu, mada to nema veze sa ABA ligom. Nazvao sam to sistemskom krađom, pod navodnicima, pa neka analiziraju šta to sve podrazumeva".

Polufinalna serija startuje u subotu od 19 časova i domaćin je Crvena zvezda.

Igra se na dve pobede.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC