Maloljetnici osumnjičeni za ubistvo penzionera

Autor:

Maloljetnici čiji su inicijali T.Š. i E.Đ, koji su osumnjičeni da su ubili bračni par Đogić u Šumatovcu kod Velike Kladuše, predati su Tužilaštvu Unsko-sanskog kantona koje će, najvjerovatnije, zatražiti jednomjesečni pritvor.

0
A- A A+
policija, nesreća, saobraćaj, rotacija, saobraćajna policija, saobraćajac, milicija, patrola, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Policija je završila uviđaj u Šumatocu gdje su u noći između 21. i 22. marta na stravičan način usmrćeni Salko i Fatima Đogić čija kuća je i opljačkana.

Maloljetnici, obojica iz Šumatca, sumnjiče se da su na zvjerski način ubili dvoje staraca, a dio ukradenih stvari sakrili u jednu neizgrađenu kuću, vlasništvo policajca iz Velike Kladuše.

On je i otkrio sakrivene stvari i o tome obavijestio kolege, što je bilo odlučujući detalj u rješavanju ovog slučaja, prenosi "Kliks."

Policijski istražioci otkrili su brojne detalje ovog jezivog zločina.

Jedan od dvojice ubica uhapšen je u patikama na kojima su ostali tragovi krvi žrtava, a noć nakon ubistva prespavali su zajedno u kući koja se nalazi u neposrednoj blizini porodične kuće ubijenog bračnog para.

"Kliksu" je potvrđeno da je jedan od dvojice maloljetnika protjeran iz SAD zbog razbojništva.

Za sutra je zakazana obdukcija tijela bračnog para na Patologiji Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Lubijankić" u Bihaću.

Tijela Salke Đogića i njegove supruge pronađena su jutros u porodičnoj kući.

Komesar policije Unsko-sanskog kantona Mujo Koričić rekao je da su tijela ubijenog bračnog para pronašli mještani.

Bračni par je ubijen sinoć tupim predmetom, a na mjestu zločina vidljivi su tragovi borbe, jer su se pokušavali odbraniti, piše "Avaz".

Iz kuće su odneseni novac i ostale dragocjenosti, a ukraden je i automobil od ubijenih penzionera.

Tagovi:

Ostale vijesti