• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda pred titulom - Radnički "pao" bez drame

Autor mondo.rs

Dva gola sa "kreča" i jedan posle osvojene lopte na početku drugog poluvremena bila su dovoljna Crvenoj zvezdi da upiše pobedu u meču protiv Radničkog. Razlika je sada sedam bodova i Zvezda je blizu odbrani titule.

 Zvezda pred titulom - Radnički "pao" bez drame Izvor: MN PRESS

I drugi put ove sezone Crvena zvezda je nadigrala Radnički na "Marakani".

U meču koji je potencijalno odlučivao o tituli prvaka Srbije, Crvena zvezda je upisala pobedu bez preterane drame i tako Nišlijama pobegla na sedam bodova prednosti, na šest utakmica do kraja domaćeg šampionata.

Pobedu crveno-belima doneli su Boaći i Ben sa "kreča" u prvom poluvremenu, dok su dvojica igrača "overila" pobedu odličnom saradnjom na početku drugog poluvremena.

Napadač sa Komorskih Ostrva je naterao igrače Radničkog na grešku, Jovičić i Marin su brzo odigrali i vratili loptu Benu, da bi ovaj odmah proigrao Boaćija, utisak je da je "za dlaku" izbegao ofsajd, i preko Borivoja Ristića postigao treći pogodak.

Tokom utakmice mnogo puta je bilo pogleda ka sudiji Novaku Simoviću koji je goste oštetio na startu duela kada nije dosudio jedanaesterac posle igranja rukom Branka Jovičića.

Ipak i pored toga, Nišlije su malo toga pokazale i zapretile tek jednom Borjanu.

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI 3:0 (2:0)
/Boaći 23p, 48, Ben 45+2p/

Izvor: MN PRESS


Vladan Milojević se za derbi meč odlučio da "vrati" formaciju sa jednim isturenim napadačem pošto je upravo takav način igre doneo najviše bodova ove sezone, ali možda i zbog toga što je želeo da iznenadi Nenada Lalatovića, pošto su gotovo čitavog proleća igrali sa dva "špica".

Zvezda je tako dobila "igrača više" u veznoj liniji, Marin i Ivanić su mogli da se spuštaju po loptu, dok je veliku bitku sa Crnomarkovićem vodio Boaći.

Meč je počeo žustro i sa tri zatražena jedanaesterca za dvadesetak minuta igre.

Prvo je Radnički posle odlične kontre bio nezadovoljan što je Novak Simović ostao nem kada je lopta posle šuta Damira Kojaševića pogodila u ruku Branka Jovičića, koji minut kasnije je Ričmond Boaći tražio iz istog razloga najstrožu kaznu za svoju ekipu, s tim da na snimku nije do kraja jasno da li je Crnomarković igrao rukom ili grudima, da bi sudija na "kreč" pokazao u 22. minutu.

Filip Stojković je "bacio" aut za Dušana Jovančića, njega je s leđa faulirao Damir Kojašević, a vođstvo crveno-belima doneo je Ričmond Boaći.

Nije to sputalo Radnički, pokušavali su da "kontakt" igrom nateraju Zvezdu na grešku, najopasniji su bili preko prekida i Borjan je zabeležio veliku odbranu posle šuta Crnomarkovića glavom, da bi u finišu poluvremena zablistao Marko Marin.

Nemac koji je već na početku meča izveo majstoriju kada je u šansu "izbacio" Rodića, ovoga puta je predriblao igrače Nišlija izašao pred golmana Ristića i bio srušen.

Izvor: MN PRESS


Novak Simović ovde nije imao nikakvu dilemu i još jednom je pokazao na "belu tačku" odakle je precizan bio El-Fardu Ben, kome je to bio 14. gol u Superligi ove sezone, pa je Zvezda bez opterećenja otišla na pauzu i "završila posao" već u drugom minutu nastavka.

Bila je to odlična lopta Bena za Boaćija koji je izbegao ofsajd i istrčao pred Borivoja Ristića, a onda lobovao golmana Radničkog za lagodnih 3:0.

Nenad Lalatović je brzo izvršio sve tri izmene kako bi "podigao" svoju ekipu međutim nisu ozbiljno pripretili Crvenoj zvezdi koja je imala još dve dobre šanse preko Boaćija i Ivanića, ali neće "gledati u zube" ni pobedi u kojoj je postigla tri gola. 

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Milunović, Savić, Rodić - Jovičić, Jovančić (od 82. Čaušić) - Marin, Ivanić (od 60. Simić), Ben - Boaći (od 74. Pavkov).

RADNIČKI: Ristić - Todorovski, Crnomarković, Pankov, Đorđević - Bondarenko (od 66. Jovanović), Drinčić - Ranđelović (od 60. Popović), Kojašević (od 55. Stojanović), Grbić - Haskić.

Meč je sudio Novak Simović.


N     A      J     A     V     A

Možda i meč odluke u Superligi!

Podela bodova "istopila" je prednost Crvene zvezde na "plus četiri" u odnosu na drugoplasirani Radnički iz Niša, tako da nas od 18 časova na stadionu Rajko Mitić (prenos na TV Arena Sport) čeka utakmica koja bi mogla i da reši pitanje šampiona.

Pobeda bi crveno-belima značajno olakšala posao u odbrani trofeja kroz preostale utakmice plej-ofa, remi bi im, takođe, išao u prilog, dok bi poraz značio da nas čeka prava drama.

Zvezda je i dalje neporažena ove sezone, a Radnički ima jedan poraz - upravo od današnjeg rivala u Beogradu, 29. jula kada je bilo 2:0 golovima Rodića i Bena. Duel u Nišu, 24. novembra, završen je remijem 2:2. Gosti su poveli preko Krstičića, koji više nije u klubu, zatim je usledio preokret u režiji Haskića i Ranđelovića, a bod crveno-belima doneo je Ben.

I Vladan Milojević i Nenad Lalatović nisu imali većih problema oko sastava, pa se očekuje i kvalitetna utakmica.

Zanimljivo je da je trener crveno-belih za ovaj susret rešio da "vrati" formaciju sa jednim napadačem i u špicu će zaigrati Rčmond Boaći, dok dok šansu sa klupe čekaju Pavkov i Joveljić.

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ! POBEDA ZVEZDE 3:0!

90' -
Još tri minuta do kraja.

82' -
Ozbiljan pad tempa od trećeg gola Zvezde, sada na terenu i Čaušić umesto Jovančića.

74' -
Veliki promašaj Boaćija i time se "oprašta" od ove utakmice. Pavkov na terenu.

66' -
Lalatović očigledno nije zadovoljan igrom svoje ekipe, Jovanović umesto Bondarenka.

60' -
Lepo je nagađao Mirko Ivanić dalji ugao gola Borivoja Ristića, ali lopta ide malo pored gola. Odmah potom izašao je iz igre i umesto njega na terenu je Veljko Simić. Takođe, u ekipi Radničkog izvršena je promena - Popović umesto Ranđelovića.

56' -
Žuti karton za Branka Jovičića zbog toga što je s leđa povuao Grbića.

55' -
Izlazi iz igre Damir Kojašević, a na terenu je umesto njega "Caki" Stojanović. Bivši fudbaler Crvene zvezde dobio je aplauze domaćih navijača.

48' - GOL! BOAĆI! RIČMOND BOAĆI! 3:0!


Kako je završila prvo - tako Zvezda počinje drugo poluvreme!

Odličnu je loptu ka Boaćiju poslao Ben, a napadač iz Gane "lobuje" Borivoja Ristića nakon što je, čini se, izbegao ofsajd-zamku. Bilo je "tesno", ali utisak je da je bio u liniji sa Stefanom Đorđevićem koji je bio na levom beku.

45+3' - GOL! BEN! 2:0! 


Gotovo identičan penal poput onoga koji je izveo Boaći.

Najbolji strelac Crvene zvezde je poslao loptu u levu stranu, Borivoje Ristić se bacio na desnu, pa Zvezda na pauzu odlazi s dva gola viška. 

45+2' - Penal! Marin kao brzi metak kroz odbranu Nišlija, oborio ga je Ristić!


44' -
Nervozan je Crnomarković koga smiruje čak i trener Lalatović. Ima žuti karton i često odlazi visoko napred kako bi pokrio Ričmonda Boaćija, pa su se igrači Zvezde pobunili zbog akumuliranih faulova.

35' -
Udarac Bena posle prekida odlazi pored gola, ali je prethodno signaliziran ofsajd Dušana Jovančića koji mu je glavom "spustio loptu" na drugoj stativi.

32' -
Malo je opao tempo, a zbog faula na sredini terena "požuteo" je Kojašević.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


25' - Borjan!

Sjajna odbrana Milana Borjana posle kornera Radničkog kada je sve nadskočio Đorđe Crnomarković, ali "izvukao" je to reprezentativac Kanade. Crnomarković je pre toga dobio karton zbog prigovora.

23' - GOL! BOAĆI! 1:0! ZVEZDA VODI!

Iako je uobičajena praksa da Ben izvodi jedanaesterce ove sezone, sada je Ričmond Boaći preuzeo odgovornost i prevario Borivoja Ristića. Boaći u levu stranu, Ristić u desu i Zvezda vodi na "Marakani".

Pogledajte!

22' - Sad je penal! Kojašević ruši Jovančića! 

19' - Sad i Zvezda traži penal!

Ričmond Boaći je bio u prilici posle odličnog prekida i akcije za Vujadina Savića. Napadač iz Gane je šutirao pored Đorđa Crnomarkovića i tražio jedanaesterac, a i ovoga puta je Novak Simović ostao "nem".


15' - Jovančić! Ivanić!

Dve dobre šanse za Zvezdu u roku od minut... Brani to Borivoje Ristić!

13' - Jovančić! Radnički traži penal!

Mnogo dešavanja u 13. minutu - prvo je Dušan Jovančić poslao sjajan centaršut na dalju stativu odakle nije bilo konkretnog udarca, ali se potom razvila brza kontra Nišlija preko Drinčića i Grbića.

Lopta je stigla na ivicu kaznenog do Kojaševića, namestio se na šut, a u blok mu je ušao Jovičić koji je rukom zaustavio loptu.

Nišlije traže penal, ali Simović je odmahnuo rukom. Utisak je da su oštećeni!


4' - Rodić!

Marko Marin je "pocepao" odbranu Radničkog dodavanjem kroz dve linije i u gol-šansu je izbacio Milana Rodića, ovaj je uspeo da šutne pre nego što je do lopte stigao Borivoje Ristić, a lopta je otišla malo pored gola.

Potom šut Jovančića pravo u Ristića!


1' -
Meč je počeo!

Izvor: MN PRESS


- Navijači polako pristižu na utakmicu, očekuje se dobra poseta...

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Vladan Milojević je pred utakmicu govorio o specifičnom sistemu takmičenja.

- Nenad Lalatović je pred meč sa Zvezdom ovu ekipu nazvao "najvećom u Evropi", ali je naveo i da se njegovi igrači neće uplašiti na "Marakani".

- Naš reporter je na stadionu, tako da vas očekuju fotografije, snimci, izjave...

- Zvezda narednog vikenda igra protiv Čukaričkog u gostima, a Radnički dočekuje Partizan. Pre toga će i jedni i drugi igrati prve utakmice polufinala Kupa, Beograđani u utorak protiv Mladosti kod kuće, a Nišlije u sredu protiv Partizana u gostima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC