Jezivi planovi ISIS-a: Slični napadi kao u Parizu?

Autor:

Zastrašujući podaci o planovima radikalnih islamista, koji su otkriveni u dokumentima, prenose mediji u svetu.

0
A- A A+
ilustracija, isis, euro 2016 Foto: MONDO/Mario Milojević

Pretnje od novih terorističkih, krvavih napada radikalnih islamista u Evropi i svetu i dalje postoje.

Ovo saznanje potvrđuju dokumenta koja su pronađena u kompjuterima pripadnika ozloglašene Islamske države (ISIS), a prema kojima su planirani napadi na razna mesta u Evropi, poput onog masakra u dvorani Bataklan i drugim mestima u Parizu pre četiri godine, kada je život izgubilo 130 ljudi.

Prema tim dokumentima, koje prenose mediji u svetu, planirani su napadi na autoputeve i žečeznicu u Nemačkoj, kao i na rafineriju u Švajcarskoj.

Planovi su pronađeni u kompjuterima pripadnika terorističke organizacije, koji su pobegli nakon što im je razbijen glavni štab u Siriji.  

Međutim, iako je izvršen udar na glavno sedište ISIS-a u Siriji, pretnja je ostala, jer ova teroristička organizacija i dalje ima razgranatu mrežu u Evropi i svetu.

Pretnja je, navodi se u medijima, realna.

U otkrivenim dokumentima navedeno je ime Abu Kababa al Muhadžira, za koga se tvrdi da kontroliše dve terorističke ćelije u Nemačkoj i u Rusiji i koji rukovodi operacijama. Planiraju se i pljačke banaka, hakerisanje i druge akcije koje za cilj imaju pribavjanje finansijskih sredstava za krvavije operacije.

Da sve ove pretnje nisu bezazlene svedoči i to što je u blizini Berlina pre nekoliko meseci značajno oštećena električna mreža, što se povezuje sa delovanjem terorista.

U jednom od pronađenih dokumenata piše: "Mi smo vaši vojnici u Evropi, mi vidimo šta neprijatelji Alaha čine našoj muslimanskoj braći u kući Islama, ubijajući i uništavajući sve. Mi smo pod vašom komandom i vaši verni vojnici koji će udariti na neprijatelje Alaha u Evropi".

Tagovi:

Ostale vijesti