ANURS ima nove članove

Autor:

U Banjaluci je danas inaugurisano osam novoizabranih članova Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske /ANURS/ i izvršen izbor dopisnih članova u zvanje redovnih, rekao je predsjednik ANURS-a Rajko Kuzmanović.

0
A- A A+
biblioteka, knjige, knjiga, knjižara, polica, police, police sa knjigama, biblioteka, knjige na policama, knjižara, knjizara Foto: MONDO/Milutin Vujičić

"Novoizabrani članovi ANURS-a su Zoran Lakić, Miodrag Orlić, Dragan Simeunović, Nikola Cekić, Mihajlo Vukas, Milovan Pecelj, Predrag Milojević i Nebojša Lalić. Naši dosadašnji dopisni članovi Vitomir Popović, Milivoje Unković, Branko Letić i Neđo Đuruć postali su redovni", rekao je Kuzmanović novinarima nakon redovne i svečane sjednice Akademije.

Kuzmanović je istakao da će Akademija ovim biti dodatno osnažena, a novoizabranim članovima uručena su prigodna znamenja Akademije.

Akademik Nebojša Lalić izrazio je zadovoljstvo što je postao član Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske.

"Ovo je priznanje za moj rad u razvoju medicine u Republici Srpskoj i podstrek za dalji rad. Član sam i Srpske akademije nauka i umetnosti i vjerujem da će saradnja dvije akademije biti dodatno intenzivirana", kaže Lalić.

Na sjednicama su usvojeni program rada za ovu godinu, izvještaj o radu za prošlu i prihvaćen pozitivan izvještaj o finansijskom poslovanju ANURS-a, koji je sačinila Glavna služba za reviziju javnog sektora.

Tagovi:

Ostale vijesti