• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan spreman za plej-of i FMP!

Autor mondo.rs

Crno-beli završili grupnu fazu domaće Superlige još jednom ubedljivom pobedom.

 KK Partizan u polufinalu plej-ofa Superlige Izvor: MN PRESS

Košarkaši Partizana "odgovorili" su Crvenoj zvezdi, koja je u sredu trijumfovala u A grupi KLS Superlige sa skorom 10-0.

Crno-beli su do desete pobede i maksimalnog učinka pred plej-of stigli u duelu sa užičkom Slobodom - 85:49 (26:14, 17:10, 22:16, 20:9)!

Kao najbolji tim B grupe, u polufinalu će počev od ponedeljka i utakmice u dvorani "Aleksandar Nikolić", igrati protiv FMP, koji im je dužnik iz prethodna dva ciklusa Superlige.

Podsećamo da su "panteri" pre dve godine eliminisali Partizan u polufinalu plej-ofa, a 2018. ih nadmašili u grupi i tako sebi omogućili drugi uzastopni prolaz do finala, dok su crno-beli na startu doigravanja poklekli pred Zvezdom.

Polufinalne serije (Zvezda se sastaje sa Megom) igraće se do dve pobede - prvi mečevi 2. i 3. juna, revanši 4. i 5, a eventualne "majstorice" 6. i 7. juna. U zavisnosti od njihovog trajanja, finale će početi 8. ili 10. juna.

Što se tiče duela sa Slobodom, nije se mnogo razlikovao od prethodnih duela sa autsajderima, ne računajući neizvestan meč protiv Tamiša još u drugom kolu.

Andrea Trinkijeri često je vršio izmene, insistiravši na čvrstoj odbrani, kontranapadima i traženju "mismečeva" pod košem u pozicionom napadu. U 17. minutu bilo je 40:20, tako da je po pitanju konačnog ishoda sve bilo jasno mnogo pre kraja, ali je bilo i perioda kada su gosti uspevali da favoritu pomrse račune i bar ga spreče da poentira "u talasima".

Međutim, nisu igrači Slobode imali snage za više od 25 minuta.

Kada je Vasilije Pušica sa tri uzastopne trojke u finišu treće četvrtine povećao vođstvo na 65:38, Užičani su pali i na psihološkom planu, što je rezultovalo njihovim padanjem u sve veći zaostatak.

Bez obzira na to, Sloboda se nije obrukala na oproštaju svog prekaljenog plejmejkera Nikole Otaševića, koji je posle 19 godina završio profesionalnu karijeru.

Pušica i Đorđe Gagić sa po 13 poena su bili najbolji strelci Partizana, Ognjen Jaramaz postigao je 12 poena, a Rade Zagorac 11 uz sedam asistencija. Na drugoj strani izdvojili su se Dimitrije Nikolić sa 11 i Petar Marić sa 10 poena.

B GRUPA - 10. KOLO:

Partizan - Sloboda 85:49
Dinamik - Novi Pazar 19.00
Tamiš - Mega 19.30

TABELA: Partizan 10-0, Mega 6-3, Dinamik 4-5, Novi Pazar 4-5, Tamiš 2-7, Sloboda 2-8.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC