Vesprem se vratio u SEHA ligu

Autor:

Dvostruki osvajač regionalnog takmičenja (2015, 2016) i aktuelni vicešampion Evrope ponovo u SEHA ligi.

Vesprem se vratio u SEHA ligu Foto: Guliver/Getty Images/Juergen Schwarz

Rukometni klub Vesprem, aktuelni šampion Mađarske, ponovo će igrati regionalnu SEHA ligu. Rukovodstvo lige i aktuelni vicešampion Evrope potpisali su ugovor za predstojeću sezonu.

Vesprem, čiji dres već 11 godina nosi i kapiten bh. reprezentacije Mirsad Terzić, već je igrao SEHA lige, i to u tri navrata. Mađarski klub je slavio u sezonama 2014/15. i 2015/16, dok je 2016/17. poražen u finalu od Vardara.

"Dugo smo pregovarali. Sada, zvanično možemo reći da će Rukometni klub Vesprem igrati u narednoj sezoni SEHA lige. Ovo je obostrano koristan dogovor. Stvarno smo sretni, jer će oboje finalista Lige šampiona igrati u našoj ligi. Mislim da će predstojeća sezona biti veoma zanimljiva i da će za nas biti izazov da sve dobro organizujemo, ali smo na dobrom putu“, kazao je Siniša Ostojić, direktor SEHA lige.

Naslov šampiona SEHA lige naredne sezone braniće skopski Vardar, koji je ujedno i osvajač Lige šampiona.

Sa mađarskim timom, računajući ekipe koje su nastupale prošle sezone, SEHA liga trenutno je na 13 klubova (debitanti Motor Zaporožje i Univerzitet Peking Sport), a ranije je najavljeno da će naredne sezone u regionalnom takmičenju nastupiti 12 timova podijeljenih u dvije grupe.

Ostaje da sačekamo zvaničnu odluku koga naredne sezone nećemo gledati u ovoj ligi.

Ostale vijesti