• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Argentinac i Malijac na probi u Borcu (FOTO/VIDEO)

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Banjalučki fudbaleri počeli pripreme za povratničku sezonu u Premijer ligi BiH. Ivan Crnov za sada jedino pojačanje, šestorica iz prošle sezone okončali saradnju sa Borcem.

 FK Borac Banjaluka početak priprema za Premijer ligu BiH 2019. Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Fudbaleri banjalučkog Borca, pod vođstvom novog trenera Branislava Krunića, počeli su danas pripreme za predstojeću sezonu u Premijer ligi BiH.

"Crveno-plavi" će na terenima Gradskog stadiona u Banjaluci raditi do 24. juna, kada je planiran odlazak na pripreme na Zlatibor, a do tada trebalo bi da bude kompletiran sastav koji će nastupiti u povratničkoj sezoni u bh. eliti.

...
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Ekipu je za sada zvanično pojačao Igor Crnov, doskorašnji fudbaler Triglava iz Kranja, koji je potpisao ugovor na dvije godine.

BORAC DOBIO LICENCU, STIGLO I PRVO POJAČANJE

U odnosu na prošlu sezonu, crveno-plavi dres više neće nositi golman Kenan Topolović, te Delimir Bajić, Stefan Dujaković, Nikola Mojović, Dejan Zarić i Aleksandar Popović, sa kojima je okončana saradnja.

SARADNJA SA ŽELJEZNIČAROM

Poznato je da je Borac pokazao interesovanje za dvojac iz gradskog rivala Željezničara, Dejan Bosančića i Bojana Markovića. "Želja nam je da imamo dobru saradnju sa svim banjalučkim klubovima, kako bismo uzajamno pomagali jedni drugima. Ta dva igrača svojim igrama pokazali su da na njih treba obratiti pažnju. Poslali smo dopis Željezničaru, na koji još nismo dobili odgovor. Ali, očekujemo uskoro odgovor nakon čega ćemo znati da li ćemo napraviti saradnju sa njima ili ne", kazao je Krunić.

U klubu aktivno tragaju za pojačanjima na poziciji štopera i napadača, te čuvara mreže, mada su naglasili da je u ovom trenutku izuzetno teško pronaći kvalitetno pojačanje, s obzirom da većina igrača nastoji da ostvari inostrani angažman.

"Očekujemo da što prije kompletiramo ekipu. Većini igrača su, kako bi zadovoljili svoje lične i finansijske ambicije, prioritet klubovi u inostranstvu. Mi ne možemo da im pariramo, ali u posljednje vrijeme kruži druga priča, posebno nakon podrške predsjednika Milorada Dodika. Nude nam se interesantni igrači, razgovaramo sa njima i nastojaćemo da do odlaska na Zlatibor dovedemo dva do tri igrača."

Trenutno su na Gradskom stadionu na probi Argentinac Leon Gvido Lopez, 21-godišnji igrač sredine terena, koji je do sada nastupao za federalnog prvoligaša TOŠK iz Tešnja, te Malijac Djudoni Gbakle (23), koji je prethodno nosio dres Zagreba.

Riječ je o nekadašnjem U-19 reprezentativcu Malija, koji je u karijeri još nastupao u Francuskoj i Turskoj.

Na Svjetskom prvenstvu za igrače do 20 godina 2015. na Novom Zelandu postigao je dva gola.

Upravo su Srbija i Mali bili u grupi, "orlići" su tada slavili 2:0, da bi se opet sastali u polufinalu, gdje je tek nakon produžetaka slavio srpski tim, a kasnije stigao i do zlatne medalju.

"Juče i prekjuče odradili smo ljekarske preglede i testiranja sa većinom igrača i Gbakle je uspješno prošao test. Na probi je kako bismo vidjeli njegove fudbalske kvalitete i ako zadovolji naše ukuse, ostaće u klubu", rekao je Krunić o 23-godišnjem fudbaleru iz Malija.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Krunić, kojem će u radu pomagati Darko Maletić, neće mijenjati ostatak stručnog štaba od prošle sezone.

"Naše ambicije su poznate, ali mnogo zavisi od toga kako ćemo odraditi prelazni rok. Tek tada imaćemo jasniju sliku i znati šta možemo očekivati i čemu se nadati. Obavili smo prozivku igrača, prvom timu priključili smo i šest juniora, a naravno da će biti još dolazaka i odlazaka. Iskoristićemo pripremni period da se što bolje spremimo za povratničku sezonu u Premijer ligi BiH", naglasio je Krunić.

Borac će na putu ka Zlatiboru odigrati prijateljski meč protiv Tuzla sitija, nakon čega će ekspedicija "crveno-plavih" nastaviti put ka srpskoj ljepotici.

Tamo će odigrati još nekoliko kontrolnih mečeva, a već je poznato da će rivali Banjalučanima biti crnogorski šampion Sutjeska iz Nikšića, Napredak iz Kruševca i lučanska Mladost.

"Poslije toga očekuje nas još sedam dana u kojima ćemo imati generalnu probu i vjerujem da ćemo spremni dočekati početak sezone u Premijer ligi BiH", dodao je trener Borca, kojem su se na prvom okupljanju odazvali sljedeći igrači:

Golmani: Nemanja Trkulja, Marko Savatović i junior Luka Damjanović.

Defanzivci: Siniša Dujaković, Đorđe Ćosić, Nemanja Lekanić, Aleksandar Pajčin, Nebojša Runić, Nemanja Janičić, Bojan Batar, Marko Kujundžić, Vladimir Arsić.

Vezni: Miloš Žeravica, Aleksandar Radulović, Stojan Vranješ, Bojan Burazor, Vladan Danilović, Zoran Milutinović, Almedin Ziljkić, Demir Jakupović, Ivan Crnov i juniori Nikola Turanjanin, Vuk Vujmilović, Andrej Bosnić, David Čavić.

Napadači: Igor Aničić, Saša Kajkut, Milan Šikanjić i junior Vaso Vuković.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Kapiten Stojan Vranješ istakao je zadovoljstvo što je Borac zadržao 'kostur' ekipe, koja bi uz nekoliko pojačanja mogla parirati svim klubovima u bh. eliti.

"Većina igrača koja je izborila šampionsku titulu u Prvoj ligi RS i promociju u Premijer ligu BiH je ostala na okupu i to je dobra uvertira za ono što smo čekali u proteklih godinu dana. Mislim da uz dobar rad i pobjednički mentalitet možemo napraviti dobar rezultat, biti konkurentni svima i boriti se za što bolji plasman", poručio je Vranješ.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC