Đukanović negirao učešće u ubistvu Krunića

Benedi Đukanović danas je tokom saslušanja u Republičkom tužilaštvu u Banjaluci negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret.

0
A- A A+
Benedi Djukanovic Foto: MUP RS

On je u tužilaštvu doveden danas iz KPZ Tunjice u Banjaluci kako bi bio saslušan na okolnosti ubistva banjalučkog preduzetnika Slaviše Krunića i njegovog pratioca  Žarka Pavlovića, te ranjavanje vozača Gorana Ilića.

"Pred postupajućim tužiocem negirao je da je učestvovao u ubistvu. Nakon saslušanja vraćen je u pritvorsku jedinicu", potvrđeno je za Mondo u ovom tužilaštvu. 

Đukanović je bio u bjekstvu od 22. aprila ove godine kada se dogodilo ubistvo nedaleko od Krunićeve kuće u mjestu Glamočani kod Laktaša, a predao se 12. juna sarajevskoj policiji, nakon čega je predat MUP-u RS.

Krajem prošle sedmice Okružni sud Banjaluka mu je odredio pritvor u trajanju od mjesec dana, a na tadašnjem ročištu odbijena je žalba njegovog branioca po službenoj dužnosti advokatice Vesne Rujević.

U razmjeni vatre prilikom ubistva Krunića, ubijen je jedan od napadača Željko Kovačević, a dva dana kasnije uhapšen je drugi osumnjičeni Emilio Baldo. Takođe, u okviru istrage kasnije je uhapšen i radnik Krunićeve firme "Sector security" Rodoljub Gajić koji je obezbjeđivao Krunićeve suprugu i djecu, pod sumnjom da je odavao informacije osumnjičenima.

Svi osumnjičeni koji se dovode u vezu sa ovim brutalnim ubistvom, nalaze se u pritvoru u Banjaluci.

Ostale vijesti