• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj Fenerove vladavine: Efes šampion posle DECENIJE

Autor mondo.rs

Turska ima novog prvaka u košarci!

Ovo je, ipak, sezona Anadolu Efesa!

Kao i u polufinalu Fajnal-fora Evrolige, tim Ergina Atamana savladao je povredama desetkovanog branioca titule i u odlučujućoj utakmici, "majstorici" finala plej-ofa.

Na radost navijača u "Sinan Erdemu":

Efes - Fenerbahče 89:74 (21:23, 23:14, 25:21, 20:16). U finalu 4:3!

Posle tri uzastopne titule ekipe Željka Obradovića, a ukupno četiri u poslednjih pet godina, "Žocov" sastav ostao je na kraju serije za titulu bez dovoljno igrača, energije i rešenja za sjajnu i poletnu igru izazivača.

Iako je srpski internacionalac i bek Fenera Marko Gudurić trojkama (3/3) u prvom delu meča nagovestio uzbudljivu borbu, fenomenalni lider domaćih Šejn Larkin postigao je 30 poena pre poslednje četvrtine.

Završio je meč sa čak 38!

Nakon pola sata košarke, rezultat je bio 69:58 za Efes, a Fenerbahče nije imao snage za još jedan udarac. Razlika je u jednom trenutku otišla i na velikih "plus 21" (83:62), pa je završnica meča protekla bez uzbuđenja i uz sve glasnije slavlje navijača Efesa.

Njihov tim ostao je najtrofejniji u turskom prvenstvu (14 titula, naspram 12 Fenerovih) i osvojio je prvi šampionski pehar još od 2009. godine! I tada, kao i sada, Efesov trener bio je Ataman. Takođe, i tada je u finalu "pao" Fenerbahče, koji je i večeras nastupio bez ove sezone često povređenog MVP-a Evrolige, Jana Veselog, kao i dugo odsustnih Erika Grina, Žofrija Lovernja...

Očigledno nespremni Luiđi Datome pokušao je, stisnuo zube, ali nije bilo dovoljno.

Na drugoj strani, veliki deo zasluga za uspešnu godinu pripada srpskom plejmejkeru, Vasiliju Miciću, koji je odigrao sezonu karijere i uz Larkina bio pravi lider novog šampiona. Odlučujući, sedmi meč, on je završio kao drugi strelac, sa 20 poena!

Iako je kroz ligaški deo Evrolige bio najdominantniji tim, Fenerbahče završava sezonu sa samo jednim trofejom - Kupa Turske.

EFES: Danston 4, Simon 9, Moerman 8, Micić 20, Larkin 38, Sajbir, Tunčer, Balbaj, Bitim, Šanli 10, Birsen, Iljasoglu.

FENERBAHČE: Dikson 5, Mahmutoglu 3 (1/7 za tri), Slukas 21, Meli 10, Kalinić 19, Tirpanči, Duverioglu 2, Hersek, Arna, Guler, Datome 3, Gudurić 11.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC