Kobni ringišpil bez upotrebne dozvole

Nakon sinoćnje nesreće u Mačkovcima kod Lopara, kada je prilikom pucanja ringišpila povrijeđeno deset osoba, na teren su izašli inspektori rada koji su utvrdili da vlasnik nije imao upotrebnu dozvolu za sporni ringišpil.

0
A- A A+
ringišpil Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

Iz Republičkog inspektorata za Mondo su rekli da je na mjesto nesreće izašao inspektor rada u saradnji sa pripadnicima MUP-a RS radi provjere ispunjenosti uslova za upotrebu samog objekta na kojem se dogodila nesreća.

"Uvidom u predočenu dokumentaciju utvrđeno je da je riječ o subjektu koji je registrovan u Distriktu Brčko i koji posjeduje upotrebnu dozvolu za sporni ringišpil, izdatu od strane ovlaštene licencirane kuće, ali za lokaciju na području Opštine Ugljevik", saopšteno je iz Inspektorata.

Pukao ringišpil, desetoro povrijeđenih

U saopštenju se dalje navodi da, s obzirom da je riječ o pokretnom objektu, koji se po potrebi demontira kako bi se premjestio na drugu lokaciju, subjekti koji obavljaju ovu vrstu djelatnosti trebaju prilikom svakog novog montiranja pribaviti upotrebnu dozvolu za novu lokaciju, koja je odobrena od strane nadležnog organa jedinice lokalne samouprave za postavljanje objekta.

"S obzirom da u konkretnom slučaju subjekat nije posjedovao upotrebnu dozvolu za lokaciju na kojoj se dogodila nezgoda, inspektor će preduzeti prekršajne mjere propisane zakonom, dok će nadležni istražni organi utvrđivati postoje li elementi krivičnog djela", istakli su u Inspektoratu RS.

Iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina saopšteno je da je slučaj policiji prijavljen sinoć oko 22 časa, te da su po zaprimljenoj prijavi policijski službenici izašli na lice mjesta te uz prisustvo republičkog inspektora za rad izvršili uviđaj lica mjesta.

"Uviđajem je utvrđeno da je prilikom okretanja velikog ringišpila došlo do pucanja njegove konstrukcije. U momentu nezgode na ringišpilu su se nalazila 24 lica, od kojih je povrijeđeno njih deset", saopšteno je iz CJB Bijeljina.

Povrijeđene osobe su prevežene u Dom zdravlja Lopare, gdje je dežurni ljekarkod svih licakonstatovao lakše tjelesne povrede.

Iz bijeljinske policije istakli su da je o svemu obaviješteno nadležno tužilaštvo, te da je postupajući tužilac naložioda se preduzmu sve potrebne mjere i radnje u cilju dokumentovanja prijave, kako bi se utvrdili tačni uzroci koji su doveli do ove nezgode.

Ostale vijesti