Turski konvoj s oružjem ušao u Siriju,Damask: Agresija

Autor:

Turski konvoj oklopnih vozila sa municijom ušao je u Siriju i kreće se ka Han Šeihunu, poslednjem uporištu pobunjenika do kojeg je ranije stigla sirijska vojska u okviru svoje ofanzive.

0
A- A A+
sirija Foto: Youtube/screenshot


Sirijski državni mediji tvrde da turske snage žele da pomognu pobunjenicima u Han Šejkunu koji se bore protiv ofanzive sirijske vlade, nazivajući taj čin agresijom, prenosi Rojters.

U saopštenju ministarstva kaže se da Sirija najoštrije osuđuje poteze turske i da smatra Ankaru "potpuno odgovornom za posledice ovog snažnog kršenja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Sirije", navodi TASS.

Dok Turska nije zvanično komentarisala navode o konvoju, Damask upozorava da "ovakvo neprijateljsko ponašanje turskog režima" neće uticati na ofanzivu sirijske vojske u Han Šeikunu koji se nalazi u Idlibu, duž glavnog autoputa od Damaska do Alepa.

Turska podržava neke pobunjenike na severozapadu Sirije i razmestila je snage u Idlibu, u dogovoru sa Rusijom.

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da su vazdušni udari pogodili položaje oko turskog konvoja koji je zastao na autoputu na severozapadu Sirije.

Grupa sa sedištem u Londonu takođe navodi da je jedan borac iz redova pobunjenika koji je bio u pratnji konvoja ubijen, a da su drugi ranjeni.

Ostale vijesti