• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda dala DVA gola, ali nije završila posao!

Autor mondo.rs

Fudbaleri Vladana Milojevića imaju odličan rezultat pred revanš u Beogradu, ali će imati za čim da žale u Bernu, pošto su iz Švajcarske mogli da se vrate i s pobedom. VAR tehnologija im nije išla u korist.

Crvena zvezda je gubila, vodila, pa stala u Bernu!

Dvostruki uzastopni šampion Srbije se iz prestonice Švajcarske vraća zadovoljan, ali ne i potpuno oduševljen, pošto je pred 31.120 navijača imao vođstvo od 2:1, koje je probao da sačuva, ali ga ispustio zbog nesmotrenog napravljenog penala Ričmonda Boaćija.

Nakon što su Miloš Degenek i Mateo Garsija golovima, odnosno Milan Borjan odbrana, ispravili loš početak Zvezde i primljen gol u 7. minutu, umorni napadač je skrivio penal...

Ni sudija nije bio siguran u svoju odluku tako da je morao da konsultuje VAR tehnologiju u 76. minutu i potvrdio je ono čega su se bučni navijači Crvene zvezde pribojavali kada je usledila neprijatna tišina na stadionu.

Zvezda ima odličan rezultat pred revanš za sedam dana na stadionu "Rajko Mitić".

JANG BOJS - CRVENA ZVEZDA 2:2 (1:1)
/Ngalameu 7, Oro 76p - Degenek 17, Garsija 46/

Izvor: MONDO


Prvi put u ovim kvalifikacijama Crvena zvezda je naišla na rivala koji igra nešto "divljiji" fudbal i pokušavajući da na startu meča spusti ritam, nespretno je primila gol, posle praktično prvog pokušaja domaćih fudbalera.

"Golmansku" loptu je pored Ivanića skokom spustio Nsame za Asalea, a napadač Jang Bojsa je istrčao pred Borjana pre nego što ga je stigao Pankov i doveo svoj tim u vođstvo.

/VIDEO: NERVOZNI VLADAN MILOJEVIĆ, OVAKO JE PRATIO MEČ/

Ejbišer je hteo da dokusir "grogiranu" Zvezdu već koji minut kasnije, ali gosti su došli do daha i izjednačili rezultat već u 17. minutu posle ne tako sjajnog kornera Marina. Lopta je putovala čitavu večnost na drugu stativu, tamo je sjajno skočio Degenek, a lopta je ponovo dobila "visok luk" i završila je u mreži Jang Bojsa pošto odbrana nije mogla da je izbaci sa linije.

Bio je to prvi gol za momka iz Knina, da bi još jedan njegov "zemljak", Milan Borjan, na drugoj strani zabeležio dve sjajne odbrane kojim je "potvrđeno izjedačenje".

Zvezda je na momente pretila Jang Bojsima u kontri i najveću šansu imala posle akcije Garsije i Marina, a Nemac iako je "savladao" golmana Švajcaraca - nije postigao gol, pošto je jedan igrač izbacio loptu sa linije...

Borjan je pred kraj poluvremena imao još jednu veliku odbranu sa distance, a da to ne bude uzalud potrudio se Mateo Garsija već u prvoj akciji Zvezde u nastavku meča!

Marin je sačekao da Gobeljić "uhvati trk" i probije po desnoj strani, njegovu odličnu loptu propustili su Vukanović i Ben, ali ne i Mateo Garsija koji se upisao već na prvoj utakmici u dresu Zvezde, samo nekoliko dana posle dolaska iz Las Palmasa.

/VIDEO: TO SE ZOVE SAVRŠEN POČETAK - MATEO GARSIJA/

Drugi gol u mreži Fon Balsoma značio je da će se Zvezda, zadovoljna rezultatom, povući i vrebati kontru, dok se oslonila i na Borjana koji je nastavio da brani izvrsno...šuteve iz igre.

Mateo Garsija je na debiju odigrao 55 minuta, a onda ga je zamenio levi bek Žander koji je imao zadatak da pomogne Rodiću u defanzivnim zadacima, gde su se njih dvojica "rotirali" na igraču s loptom. Ipak, pokazao je dosta slabosti u odbrani i Jang Bojsi su baš po toj strani stvorili nekoliko puta višak, da bi penal "pao" posle kontakta Boaćija i igrača kog je pratio po njihovoj strani.

U 76. minutu nije mogao da sačuva mrežu posle penala za Gijoma Oroa, koji je izveo najstrožu kaznu samo koji minut posle ulaska na igru, nakon što je Ričmond Boaći faulirao Ngalameua, dok je sudiji bila potrebna VAR tehnologija da bi bio siguran u svoju odluku.

Ispostavilo se da odluka Zvezde da se toliko povuče nije bila dobra, bar prema rezultatu, ali ritmu koji su Jang Bojsi diktirali u finišu utakmice bilo je teško parirati.

U Beogradu će ipak biti druga priča, očekuje se da Zvezda bude ta koja "drži" meč.

JANG BOJS: Fon Balmos - Lotomba, Lustenberger, Cesiger, Garsija (od 67. Janko) - Siero (od 57. Fašnaht), Martins Pereira, Ejbišer (od 73. Oro), Ngalameu - Asale, Nsame.

ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Degenek, Pankov, Rodić - Kanjas, Ivanić - Garsija (od 55. Žander), Marin, Vukanović (od 86. Petrović) - Boaći (od 76. Tomane).

Meč je sudio Dani Makelije iz Holandije.


IZ MINUTA U MINUT:

90+5' - KRAJ!

90' - Još pet minuta do kraja...

89' - Oro!

Velika šansa za Francuza posle centaršuta sa leve strane, prolazi pored stative Borjana...

85' - Loša reakcija Borjana, nije dobro procenio let lopte, Oro je skočio pre njega, ali je Gobeljić izbacio loptu... Vukanovića menja Petrović.

83' -
Čuje se "Uefa, mafija" u Bernu.

76' - GOL! ORO! 2:2!

Samo što je ušao u igru Oro je izveo penal i prevario Borjana. On u desnu, Borjan u levu stranu i Jang Bojsi su izjednačili. Tomane na terenu urpavo umesto Boaćija.


75' - Sudija iz Holandije je posle pregleda snimka pokazao na penal.

73' - Boaći je startovao na Ngalameua... Čeka se VAR.

66' -
Ejbišer je drugi put probao sa distance, ponovo Milan Borjan. Fantastičan je danas. Osetio je Jang Bojs da možda sada mogu da iznenade, pa Janko menja Garsiju.

65' - Asale!

Velika šansa za Jang Bojse... Preskočila je lopta Degeneka, stigla je do Asalea koga je iz vida izgubio Pankov, ali srećom po Zvezdu užasno je šutnuo.

59' -
Zvezda je odlična na prekidima danas, sada i Rodić preti!


57' -
Žander dobija žuti karton, možda pomalo i preoštro.

55' -
Garsija izlazi iz igre, a na terenu je levi bek Žander. Fašnaht menja Sijera u sastavu Jang Bojsa, samo dva minut kasnije.


53' -
Sjajno je prošao Ngalameu pored Gobeljića, ali srećom po Zvezdu bez opasnosti, odnosno "samo" korner.

48' - Marin!

Probao je da kazni Jang Bojse iz prekida, nakon faula nad njim, ali ide malo preko gola, odbranio je to golman Fon Balmos.

46' - GOOOOL! ZVEZDA VODI! GARSIJA! 2:1!

Sjajna akcija Zvezde u prvom minutu nastavka, a prvenac postiže novajlija!

Marko Marin je čekao da uposli Marka Gobeljića po desnoj strani, bek Zvezde je poslao upotrebljivu loptu između igrača Jang Bojsa, preskočili su je Boaći i Vukanović, a onda je na nju natrčao Mateo Garsija i pogodio!

Žuti karton za Sijera, neverovatno, opet faul nad Marinom...


45+3' -
Izvukao se Sijero, Ejbišer nije. Karton za njega zbog faula nad Marinom. Probao je Miloš Degenek da uradi nešto posle prekida, uspeo je i da šutira, ali nije to bilo ni blizu opasnosti za golmana Jang Bojsa. To je sve od prvog poluvremena u kom su dve ekipe bile potpuno izjednačene... Zvezda će biti zadovoljnija zbog gola u gostima!


42' -
Oštar start nad Marinom, ali nema kartona za Sijera. Pre toga je Nsame opomenut.

39' - Ngalameu!

Pomalo "divlje" igraju fudbaleri Jang Bojsa, ali uspevaju iz toga da stvore šanse... Sada je Asale zadržao loptu, ostavio je za Ngalameua, ali ponovo je fantastičan Borjan.

38' -
Marin za Boaćija, Fon Balmos i on u trci, nema penala... Sve je bilo čisto!

36' - Marin! Jao!

Fantastična kontra Crvene zvezde nije krunisana golom... Mateo Garsija je sjajno video usamljenog Marina na levom krilu, Nemac je sačekao golmana da "padne" i bocnuo je loptu preko njega, ali sada sa linije čiste igrači Jang Bojsa.

30' -
Kratka pauza zbog povrede Boaćija, srećom sve je u redu s njim, vratio se na teren.

26' - BORJAN!

Kakve dve odbrane Milana Borjana... Kanađanin je prvo Nsameu "skinuo" šut sa gol-linije, a potom je odbranio udarac Ejbišera sa 20 metara. Sjajno!


20' -
Garsija je probao šut desnom nogom, Fon Balmos je morao da interveniše!

17' - GOOOOL! DEGENEK! 1:1!

Zvezda nije pokazala mnogo do sada, ali je izjednačila rezultat!

Posle kornera Marka Marina sa leve strane Miloš Degenek je na drugoj stativi skočio visoko i visokom loptom poentirao u mrežu Jang Bojsa. Lopta je imala visok luk, na stativi ju je čekao Lotomba, ali nije mogao da je izbaci. 

Ovo je Degeneku inače prvi gol u karijeri za Zvezdu...

Pogledajte slavlje!


10' - Ejbišer!

Uspeo je da primi loptu na ivici kaznenog i uđe iz drugog plana pored Kanjasa, ali srećom po Zvezdu šut je bio loš i završio je na tribini.

7' - GOL! JANG BOJS VODI! ASALE!

Vrlo loš početak Zvezde!

Ispucanu loptu golmana Fon Balmosa glavom je prebacio Ngalame, štoperi Zvezde bili su visoko postavljeni, odmah je tu prednost imao Asale, pa je Vladan Milojević posle sedam minuta već zabrinut...

1' -
Meč je počeo.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ



- Igrači su na terenu, intonira se himna Lige šampiona.

- "Navijači Zvezde se grupišu kod "kopa" iako su organizatori prvobitno ostavili "tampon" zone"
, javlja naš reporter sa lica mesta.

- Na današnjoj utakmici biće korištena i VAR tehnologija.

- Igrači se zagrevaju...

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Utisak na sat vremena pred početak utakmice je da će na stadionu "Švajcarska" biti mnogo više Delija od najavljene 2.000. Pored sektora namenjenog gostujućim navijačima (između severne i istočne tribine) crveno-beli dresovi i srpske zastave mogu se videti na svim tribinama osim južnoj, javlja naš reporter iz Berna.


- Na klupi Zvezde nema Bena, ali tu su Popović, Vulić, Tomane, Žander, Petrović, Simić i Stojković. Na klupi Jang Bojsa nema Sulejmanija, ali tu su Fašnaht i Oro.

- Kako javlja naš reporter, oko stadiona je veliki broj navijača bez ulaznica.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ


- Na putu ka stadionu došlo je do kraćeg sukoba na ulicama Berna kada je policija čak pucala uvis, pa se situacija brzo smirila. Opširnije OVDE!

- Upoznajte jednog od najslikovitijih navijača Zvezde u Bernu - Gonza iz Bazela!

- Navijači su krenuli ka stadionu.

- Očekivani sastav Zvezde za danas: Borjan - Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić - Kanjas, Ivanić - Vukanović, Marin, Garsija - Boaći.

- Pogledajte kako je danas bilo u Bernu...


- Švajcarski tabloid "Blik" danas je pisao i o Đerdanu Šaćiriju pred meč Zvezde i Jang Bojsa.

- Kakav skor Zvezda ima sa Švajcarcima?

- Vladan Milojević je na konferenciji za medije reagovao i na provokativno pitanje.

- Kako je Zvezda "izbacila" Kopenhagen? Podsetite se penal serije...

- Glasajte u anketi...

Anketa

Ko će u Ligu šampiona?

  • Crvena zvezda

    88.33% (159)

  • Jang Bojs

    11.67% (21)



N    A    J    A    V    A

Crvena zvezda je prošla Suduvu, Helsinki i Kopenhagen, a ukoliko želi da se ponovo na stadionu "Rajko Mitić" razvuče "mušema" sa logom Lige šampiona, biće potrebno da "izbaci" i prvaka Švajcarske iza kog je strašna sezona.

Jang Bojs, zbog koeficijenta, do sada nije igrao kvalifikacije, pa tako za sada ima "samo" nastupe u domaćem prvenstvu - tri pobede i remi iz četiri utakmice.

U pitanju jer ekipa s kojom se Crvena zvezda susrela još samo jednom u kvalifikacijama, u sezoni 2004/05 kada je u Bernu prvo bilo 2:2, da bi golovima Miladinovića, Dudića i Žigića, crveno-beli obezbedili lagan prolazak (3:0).

Zvezda će se uzdati u tradiciju, svog najboljeg igrača Marka Marina i novajliju Matea Garsiju, dok ima i određenih problema u ostatku sastava.

Zbog povreda nema Babića, Jovičića i Pavkova, suspendovani su Milunović i Jovančić, nedovoljno spreman je i Ben, ali se ipak našao u avionu za Bern i mogao bi da dobije šansu u završnici utakmice ako "zaškripi". U Beogradu su ostali Jevtović i Gajić, dok je doregistrovan i Tomane.

Deluje da ćemo gledati sastav Zvezde kakav do sada nije zajedno istrčao na teren, dok problema ima i u sastavu Švajcaraca kod kojih odsustvuju Oro, Sulejmani, Fašnaht, Kamara...

Hoće li se ponoviti Salcburg od prošle sezone?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC