NBA legendi se NE sviđa njegov mural: "Brišite, brzo!"

Autor:

Čak je reagovao i advokat košarkaškog velikana.

0
A- A A+
Leri Bird Foto: Guliver/Getty images/Allsport

Lari Bird (52) jedan je od najvećih igrača u istoriji košarke. Osvajao je tri puta titulu NBA šampiona sa Bostonom, menjao igru pod obručima i ostao u njoj najpre kao trener, pa kao operativac Indijane.

Sve to vreme, on je pažljivo brinuo o svom "brendu" i vodio računa kako sebe predstavlja i kako ga drugi predstavljaju.

Ovih dana je zato morao da reaguje.

U Indijanapolisu, Birdovom rodnom kraju, osvanuo je grafit koji je pokazao legendu prekrivenu tetovažama - od lica, preko ruku, ramena, pa do grudi.

Pogledajte taj mural.

S obzirom na to da Bird zapravo nema nijednu tetovažu, tražio je da se sve izbrišu sa grafita i autorka Žil Muk obećala je da će to i da uradi.

Tačnije, ostaviće samo natpis na ruci "Indijana".

Birdov advokat Geri Sali oglasio se povodom ovog "slučaja" i rekao da je bio prinuđen da reaguje.

"Larijeva pozicija je takva da se napornim radom uzdigao iz mesta u kojem je počeo do sadašnje pozicije. Razvio je svoj brend, koji je tržišni i mora da zaštiti taj brend. Ovaj mural, onako kako je originalno naslikan, nije u skladu sa tim brendom. Prosto, on ne želi da ga posmatraju kao tetoviranog tipa", rekao je on za američke medije.

Autorka je rekla da će pristati na taj zahtev.

"Lari zaslužuje neku vrstu prestižnog murala. To nije moja stvar i nisam zbog toga ovde. Samo sam htela da se malo zabavim", izjavila je ona pre početka izmena na svom radu.

Bird će uskoro biti zadovoljan.

Ostale vijesti