Rekord: Vozio Brazilce, našli mu 342 kg marihuane

Autor:

Rekordnih 341,8 kilograma marihuane zaplenjeno je na hrvatskom graničnom prelazu Karasovići u blizini Dubrovnika.

0
A- A A+
marihuana,droga,kanabis Foto: MUP Srbije Ilustracija

Iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske saopšteno je da ovo najvrednija zaplena ove godine na području za koje su nadležni, ali i šire.

Vrednost zaplenjene droge procenjuje se na pet miliona kuna (676.000 €), odnosno 15 miliona kuna (oko 2 miliona €) u maloprodaji na crnom tržištu.

Predstavnici policije rekli su na konferenciji za novinare da je juče u 15.40 časova na granični prelaz Karasovići stigao autobus dubrovačkih registarskih oznaka koji je registrovanih na jednu turističku agenciju iz Dubrovnika.

Autobusom je upravljao 49-godišnji muškarac iz Dubrovnika, koji je, kako je rečeno, sumnju pobudio nervozom, a policijski službenici su primetili 17 torbi.

"Na pitanje šta je u torbama, vozač je rekao da je reč o sportskoj opremi kluba iz Brazila čije je članove vozio u Crnu Goru", rekao je šef Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica.

Pregledom autobusa su pronađene još četiri sportske torbe, a u 21 torbi je bio 41 paket marihuane, prenosi portal Index.hr.

Vozač je juče ispitan i danas bi trebalo da bude upućen u pritvor, a osim njega uhapšena je još jedna osoba iz Dubrovnika.

Ostale vijesti