Sjećanje na Srebrenicu uz svijeće i osmijehe FOTO

Autor:

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić bio je gost večere u organizaciji nevladine organizacije "Remembering Srebrenica" u Londonu.

0
A- A A+

Večera je bila prilika za informisanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH o aktivnostima koje ovo ali i druga bh. udruženja u UK provode, te prilika za razgovor o budućim zajedničkim aktivnostima i pitanjima koja su od velikog interesa za bosanskohercegovačku dijasporu.

Predsjedavajući Komšić iskoristio je priliku da posebno zahvali britanskim državljanima koji učestvuju u radu organizacije "Remembering Srebrenica", čime doprinose da se traume preživjelih Srebreničana, i drugih Bosanaca i Hercegovaca koje je rat posebno pogodio, bar malo ublaže.

Njihov rad i aktivnosti od velikog su značaja za buduće generacije, kako u Bosni i Hercegovini, tako i u cijeloj Evropi, kao opomena i sjećanje na jedan teški period koji je iza nas, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću Predsjedništva BiH.

Na večeri su, pored organizatora koje je predvodio predsjednik organizacije dr Vakar Azmi, učestvovali reisu-l-ulema ef. Kavazović, ambasador UK u BiH Metju Fild, ambasador BiH u UK Vanja Filipović, brojni predstavnici BiH udruženja u UK, predstavnici Ministarstva inostranih poslova UK, te drugi brojni gosti i zvanice.

Ostale vijesti