• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OPREZNO NA KUPALIŠTIMA! Rijeke, jezera i bazeni odnijeli devet života ovog ljeta

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Jučerašnje tragično utapanje u jezeru na Manjači pored Banjaluke ponovo je, kao i svakog ljeta, postavilo pitanje o bezbjednosti kupališta na rijekama i prirodnim i vještačkim jezerima. Ovo je već deveto utapanje na rijekama i jezerima u BiH u junu i julu ove godine.

 Utapanje na rijekama i jezerima u BiH 2024 Izvor: Vedran Ševčuk/MONDO

Na jezeru Šljivno u turističko-rekreativnom kompleksu utopio se 25. godinišnji mladić M. B.

Po izvještaju Policijske uprave Banjaluka njegov nestanak u vodi prijavio je M.M. juče u 16.23. nakon čega su na lice mjesta upućeni pripadnici ronilačkog tipa i Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS koji su tijelo pronašli nešto kasnije.

Turistički kompleks na Manjači ima jasne oznake da kupači "u vodu ulaze na sopstvenu odgovornost i da kupalište nije obezbijeđeno spasilačkom službom".

Po izjavama svjedoka koji su bili prisutni juče na jezeru navodno nije postojao ni jedan vidiljiv signal da nešto nije u redu sve dok mladić M.M, prijatelj utopljenika, nije prijavio nestanak. Takođe postoji nepotvrđena informacija da je utopljenik bio neplivač.

Vijest iz okoline Banjaluke, nažalost, nije bila jedina vijest o utapanju ovog ljeta. Istog dana pripadnici Spasilačke službe "Volf" iz Foče izvukli suiz Bilećkog jezera tijelo Predraga Gaćinovića čiji nestanak je prijavljen dan ranije.

Muškarac iz Gradiške čiji su inicijali Ž.S. utopio se u Savi kod novog mosta u mjestu Čatrnja 15. jula. Tri dana ranije tragedija je potresla Podrinje kada su u Drini kod Kozluka život izgubili P.T. iz Tršića i K.T.  iz Kamenice.

Iz rijeke Save kod Bijeljine jedno tijelo je izvučeno i 10. jula, a 6. jula u jezeru Nula kod Vareša utopio sr 35-godišnji muškarac iz Breze.

Na bazenima Banje "Dvorovi" 29. juna život je izgubio 32-godišnji V.Š. 

U Jablaničkom jezeru u mjestu Radešine kod Konjica 19. juna utopio se jedan maloljetnik.

(MONDO)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE