Povodom sinoćnje inspekcijske kontrole u restoranu ''Agape'' stiglo je saopštenje iz ovog restorana u kojem kažu da nastavlja sa radom u skladu sa svim propisanim mjerama uprkos ''brojnim inspekcijskim kontrolama.''
"Restoran "Agape" nastavlja sa radom u skladu sa svim propisanim mjerama za sprečavanje širenja virusa Covid-19, kao i svim drugim zakonskim propisima. Nijedna izvršna mjera bilo kojeg inspekcijskog organa o zatvaranju i zabrani rada restorana nije na snazi, a informacije o zabrani zatvaranja su dio prerano pripremljenih i objavljenih medijskih izvještaja i, nadamo se, nenamjerne greške Odjeljenja za inspekcije poslove Gradske uprave Grada Banjaluka," piše u saopštenju koje je dostavljeno medijima.
Navodi se da je Odjeljenje za inspekcijske poslove Gradske uprave Grada Banjaluka juče joko 20.00 časova odlučilo da zatvori i zabrani rad restoranu "Agape" u tržnom centru "Delta Planet" na sedam dana, a nakon obavljene kontrole prema prijavi, kako je navedeno: "radnika Odjeljenja komunalne policije."
"Prema navodima iz zapisnika Odjeljenja za inspekcijske poslove, prekršili smo mjeru za ublažavanje širenja virusa COVID-19 koja predviđa da bašta lokala mora biti otvorena sa najmanje tri strane. Pet od deset šajbi u bašti lokala bilo je otvoreno u trenutku dolaska inspekcije, a u bašti od 200 kvadratnih metara je bilo 11 gostiju. Zapisnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Grada Banjaluka, takođe, potvrđuje da su se gradski inspektori u 21.50 časova konsultovali sa glavnim Republičkim zdravstvenim inspektorom, nakon čega je utvrđeno da nije napravljen nijedan prekršaj za koji je previđena mjera zatvaranja lokala i zabrane rada. Potom je gradsko Odjeljenje u zapisnik navelo da će zbog dijela zatvorene staklene šajbe vlasnicima biti izdat prekršajni nalog, a ne zabrana rada i zatvaranje, kakva je bila prvobitna namjera Odjeljenja," navodi se u saopštenju.
U ''Agapeu'' kažu da od otvaranja bilježe brojne posjete inspekcije prema različitim prijavama, a da će nastaviti, kao i do sada, "da posluju u skladu sa svim važećim propisima, potrebama i željama svojih gostiju, te interesima svojih 60 zaposlenih."
"Ukoliko se u bilo kojem trenutku utvrdi da smo prekršili neku od mjera, snosićemo posljedice i preuzeti odgovornost da budemo primjer svim ugostiteljima da mjere moraju da se poštuju u interesu zdravlja svih naših gostiju, zaposlenih i društva u cjelini. Nadamo se, ipak, da će inspekcije objektivno utvrditi da nismo ugrozili zdravlje naših gostiju i zaposlenih, te da ćemo, kao do sada, ostati pozitivan primjer za poštovanje svih propisa, uprkos brojnim prijavama i inspekcijskih kontrola koje su dio naše svakodnevice od otvaranja restorana," zaključuju na kraju.