• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kotor Varošem se širio miris čorbanca: "Kotlićijada" okupila brojne učesnike

Autor Dušan Volaš

Tradicionalna "Kotlićijada", na kojoj je učestvovalo 96 ekipa iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Slovenije, Italije i Austrije, održana je na kupalištu "Bjeline" u Kotor Varošu.

 Kotlićijada kotor varoš 2021 Izvor: Srna/Slobodan Petrović

Najbolju riblju čorbu juče je pripremila ekipa "Luka" iz Šipraga, druga je bila ekipa "Usore", a trećeplasirani su bili članovi ekipe "Čemernica" iz Kneževa.

Prema ocjeni žirija, najbolju lovačku čorbu pripremili su članovi ekipe Moto-kluba "Orlovi" iz Kotor Varoša, drugo mjesto pripalo je ekipi Javne ustanove Dječiji vrtić "Larisa Šugić" iz Kotor Varoša, a treće ekipi Odbojkaškog kluba "Kotor Varoš".

Član pobjedničke ekipe i glavni majstor za lovačku čorbu Slobodan Marić rekao je Srni da je za osvojeno prvo mjesto zaslužna kompletna ekipa koja je za pripremu kotlića odabrala provjereno meso, uz nekoliko tajnih sastojaka.

"Ovo je, bez dileme, najbolje organizovana `Kotlićijada` u regionu, a uz to i vrlo posjećena, što samo govori da smo u jakoj konkurenciji osvojili vrijedno prvo mjesto", istakao je Marić.

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan izrazio je zadovoljstvo zbog velikog broja učesnika na manifestaciji koja je održana nakon jednogodišnje pauze uzrokovane virusom korona.

"Ovo je 12. `Kotlićijada` koju organizujemo i svake godine je sve masovnija. Raduje nas prisustvo velikog broja učesnika iz susjednih gradova, ali iz inostranstva, kao i činjenica da je u revijalnom dijelu nastupilo više od 10 ekipa", rekao je Sakan.

Pehare, diplome i robne nagrade najuspješnijim ekipama uručili su načelnik opštine Zdenko Sakan i zamjenik načelnika opštine Mladen Trivunović.

Kotorvarošku "Kotlićijadu" organizovala je opština, u saradnji sa Turističkom organizacijom Kotor Varoša.

(Srna)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE