• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prognoza: Smjena sunca i kiše, od sredine dana nestabilno

Autor Dušan Volaš

U BiH danas će biti promjenljivo vrijeme uz smjenu sunčanih perioda, ponegdje sa prolaznom kišom ili pljuskom prijepodneva i maksimalnom temperaturom od 25 do 31 stepen Celzijusov.

 Prognoza vremena u Banjaluci, RS i BiH Izvor: Shutterstock

Od sredine dana nestabilno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Lokalno, pogotovo na sjeveru, moguće su nepogode uz jače pljuskove i obilnije padavine u kratkom periodu i pojavu grada.

Na jugu Hercegovine očekuje se rjeđa pojava pljuskova. Biće vjetrovito uz umjeren do jak južni vjetar.

Duvaće slab do umjeren vjetar, ponegdje jak, istočni i jugoistočni. U Hercegovini umjereno, na udare jako jugo.

U većini predjela jutros je sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u sjevernim i istočnim područjima zabilježeni su lokalni pljuskovi, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

STANJE NA PUTEVIMA

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ odvija redovno, po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, pa se vozačima savjetuje oprezna vožnja prilagođena stanju i uslovima na putu, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama u usjecima, a u kotlinama mjestimično je smanjena vidljivost zbog magle.

Do 17.00 časova zbog radova na magistralnoim putu Bijeljina-Brčko, u rejonu LJeljenče saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, saobraćaj se odvija usporeno, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog izvođenja radova izmijenjen je režim saobraćaja na putevima Crna Rijeka-Jajce, kružna raskrsnica u Trebinju, Prijedor 3-Koprivna, Nova Topola-Klašnice 1, Han Pijesak 2 – Sokolac, na lokalitetu kamenoloma "Rogoušići" u mjestu Pale.

Zbog minerskih radova dolaziće do privremenih obustava saobraćaja na dijelu magistralnog puta Podromanija-Donja LJubogošta na lokalitetu Han Derventa /opština Pale/, na kamenolomu "Grapska-Kostajnica" na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča, u mjestu Kostajnica, na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo–Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice.

Na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača saobraćaj se, zbog oštećenja mosta, odvija jednom saobraćajnom trakom, brzina kretanja vozila ograničena je na 30 kilometara na sat, a na mostu se zabranjuje saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 30 tona.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim saobraćaja do kraja godine.

Ilustracija
Izvor: Vedran Ševčuk, mondo.ba

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu dionica Rudanka-Doboj zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraća se usporeno.

Zbog radova, na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna saobraća se usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja.

U Federaciji BiH je zbog redovnog održavanja tunela "Grab", "25. novembar" i "Vis" zatvorena preticajna traka na dionici auto-puta Tarčin-Lepenica. Saobraćaj se odvija voznom trakom do završetka radova.

Zbog redovnog servisiranja desnih tunelskih cijevi tunela "Hum", "Pečuj", "Ričice" i "Klopče" danas od 8.00 časova za saobraćaj će biti zatvorena dionica auto-puta Zenica sjever-Zenica jug. Uključenje na auto-put biće preusmjereno na naplatno mjesto Zenica jug. Dionica ostaje zatvorena do završetka radova.

Sanacioni radovi u toku su i na magistralnom putu Nemila-Zenica, kod poslovne zone Pečuj, zbog čega vozila svakog dana osim nedjelje saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. S obzirom na to da je ova dionica izrazito frekventna, formiraju se duge kolone vozila u oba smjera.

Počeli su sanacioni radovi na putnom pravcu Lašva-Kaonik, u naselju Grablje, zbog čega se na mjestu radova saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na magistralnom putu Ključ-Sanski Most, na ulazu u Sanski Most, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik /naselje Grablje/, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Tarčin-Konjic, Kladanj- Vlasenica /Gojsalići/, Jelah-Doboj /Karuše/, Jablanica-Potoci /u Donjoj Jablanici/, Čevljanovići-Nišići. Na mjestima radova saobraća se usporeno.

Na Graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

(Mondo/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE