• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijavite se za Noć istraživača BiH 2014

Autor mondo.ba

Noć istraživača BiH 2014, najveća i najzabavnija manifestacija koja promoviše nauku i istraživački rad u Evropi, po treći put će biti organizovana u BiH u petak, 26. septembra.

Svi zainteresovani, institucije, firme, udruženja, organizacije i pojedinci pozvani su da se prijave za učešće u ovom jedinstvenom događaju i da konkurišu sa zanimljivim sadržajima koje bi predstavili mnogobrojnoj publici.

“Ove godine nas Noć istraživača vodi ka novim saznanjima i interesantnim naučnim otkrićima. Pod sloganom 'Putokaz za nauku' usmjerićemo vas ka putevima koji otkrivaju nauku i pokazati kako se istraživanjem rađaju inovacije”, saopštili su organizatori.

Poput zapaljive hemijske reakcije, Noć istraživača se proširila na još lokacija, te ćemo tako ove godine otkrivati razne interesantne pojave i družiti se sa istraživačima u Banjaluci, Sarajevu, Mostaru i Bijeljini.

Program u Banjaluci će biti održan na Trgu Krajine i Parku Petar Kočić, nakon čega ćemo nastaviti sa naučnom žurkom.

Program u Sarajevu će se odvijati najvećim dijelom na Vilsonovom šetalištu, Titovom kafeu i Historijskom muzeju.

U isto vrijeme u Mostaru i Bijeljini ćemo istraživati i zabavljati se, takođe na nekoliko lokacija.

Sve zainteresovane institucije, organizacije, firme i pojedinci koji se bave naukom, istraživanjem i inovacijama mogu da se prijave za učešće u Banjaluci ili Sarajevu na veb stranici manifestacije http://www.nocistrazivaca.ba/ukljucite-se/registracija-ucesnika/view/form, gdje možete saznati i sve informacije o kategorijama učesnika i uslovima učestvovanja.

Noć istraživača se od 2005. godine organizuje svakog posljednjeg petka u mjesecu septembru, pod pokroviteljstvom FP7 programa Evropske unije, s ciljem promocije naučnih istraživanja, karijere istraživača kod mladih, kao i podizanja svijesti kod šire javnosti o uticaju raznih istraživanja na svakodnevni život. Od svog nastanka, Noć istraživača obilježava se u sve više gradova Evrope, pa je tako 2013. godine održana u oko 300 gradova u 30 evropske države.

Od ove godine „Noć istraživača“ postaje „Evropska noć istraživača“ pod pokroviteljstvom programa Horizont 2020.

Konkurs je otvoren do 10. septembra 2014. godine, a najzanimljivije, najedukativnije i inovativne prezentacije biće predstavljene na manifestaciji Noć istraživača koja će biti održana u petak, 26.09. u Banjaluci, Sarajevu, Mostaru i Bjeljini od 17:00 do 23:00 časa.

Tagovi

BiH

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE