• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neuništivi burger iz ''Mekdonaldsa'' u Banjaluci

Autori mondo.ba Autori Željko Svitlica

Ako ''Mekdonalds'' ponovo dođe u Banjaluku sačekaće ga hamburger i pomfirt kupljeni prije više od pet godina u tamošnjoj poslovnici poznatog svjetskog lanca restorana brze hrane.

 Neuništivi burger iz ''Mekdonaldsa'' u Banjaluci Izvor: Mondo/Željko Svitlica

''Mekdonalds'' u Gospodskoj ulici (Veselina Masleše) zatvoren je u februaru 2015. godine, a hamburger i porcija pomfrita od 17. novembra 2012. godine postojano traju i nema naznaka da će se ikada raspasti, uvjerili smo se sopstvenim očima (ne i nosom - mirisa nema) u Centru za zaštitu životne sredine u Banjaluci.

''Uradili smo jedan eksperiment gdje smo htjeli da vidimo kakav je ustvari kvalitet hrane koju nudi Mekonalds i da napravimo paralelu sa domaćom hranom koju mi imamo i za koju vjerujemo da je mnogo kvalitetnija'', kaže Duška Kudra jedna od učesnica akcije u kojoj je najčuveniji hamburger na svijetu stavljen na test izdržljivosti.

Izvor: Mondo/Željko Svitlica

Hamburgeru kupljenom prvog dana poslije otvaranja ''Meka'' u Banjaluci, ''na crtu'' su stali jedan burek i jedna mala porcija ćevapa. Burek je izdržao manje od 10 dana, ćevapi koji dan više.

"Svakodnevno smo pratili razvoj i otpornost na vremenske uslove s tim da je svaki od ta tri obroka bio konzerviran u 'zvono' tako da smo onemogućili prisustvo kiseonika i drugih mikroorganizama. Došli dmo do zaključka da je hrana iz Mekdonaldsa najotpornija. Mala porcija ćevapa i burek su za 10 do 15 dana propali'', objašnjava Kudra i misli da je to jasan pokazatelj da je kvalitet hrane loš, kao i posljedice po ljudski organizam.

Izvor: Mondo/Željko Svitlica

Banjalučki kuvar Predrag Peđa Tošić, veliki stručnjak za spravljanje burgera (u šta smo se takođe uvjerili) kaže da famozni hamburger za svoju dugovječnost može zahvaliti svemogućim "aditivima".

''U hranu se stavljaju dodaci (aditivi) koji ubiju sve bakterije i mikroorganizme. Pomoću toga možete uzeti bilo šta sa otpada, bilo kakvu masu, samljeti je, dodati aditive i pojesti. Apsolutno nije moguće da hrana potraje toliko, a da se ne raspadne'', objašnjava Tošić koji takođe više voli domaći ''fast-fud''.

Izvor: Mondo/Željko Svitlica

Popularni restoran brze hrane "Mekdonalds" u sklopu širenja svoje svjetske mreže razmatra i otvaranje novih poslovnica u Bosni i Hercegovini, a nije isključeno da ponovo otvori restoran u Banjaluci, objavljeno je danas. Trenutno u BiH posluju tri restorana popularnog ''Meka'', i to dva u Sarajevu i jedan u Mostaru.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

og

Pa zar niko od ugostitelja u RS-u,nezna i nemoze da napravi domaci,koji ce da bude sto odsto,boji od stranog.

krajišnik

Nornalno da nece da se pokvari kad je sve vjestacko!Ima rok kao plastika.Ali poznavajuci nas vise volimo strano pa taman bilo i gore nego naše.

MONDO REPORTAŽE