• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U najavi "koalicija" Sarajeva i Banjaluke

Autor mondo.ba

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić razgovarao je danas sa premijerom Kantona Sarajevo Edinom Fortom o zajedničkoj saradnji u projektu Evropska prestonica kulture 2024

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić razgovarao je danas sa delegacijom Kantona Sarajevo, sa premijerom Edinom Fortom na čelu, u nastojanju da se konkretizuje saradnja u brojnim oblastima, od projekta Evropske prestonice kulture do rješavanja komunalnih problema.

Gradonačelnik Radojičić istakao da je jedna od oblasti u kojoj je moguća intenzivna saradnja upravo kandidatura Banjaluke za Evropsku prestonicu kulture 2024. godine.

"U tom projektu, naši mlađi partneri su Bihać i Jajce. Jedan od segmenata jeste i koalicija gradova i smatramo da bi u tome moglo učestvovati i Sarajevo sa određenim projektima, pogotovo zbog istorijske parlalele pošto se 2024. godine navršava 40 godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara", kazao je Radojičić.

On je istakao da je Banjaluka zainteresovana i da se ostvari saradnja u oblasti privrede i turizma, s tim da bi, u oblasti komunalne infrastukture, dva grada zajedno mogla kandidovati određene projekte prema Evropskoj uniji.

"Poruke saradnje između Sarajeva i Banjaluke su jako dobre za cijelu zemlju i pokazuju da se može raditi i sarađivati", zaključio je Radojičić i dodao da su ovakvi sastanci "jedna od rijetkih pozitivnih poruka na našem političkom nebu".

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto kazao je da su sretni što su pozvani i što su danas u Banjaluci.

"Iskreno bismo željeli da Banjaluka pobijedi na takmičenju za Evropsku prestonicu kulture i želimo da preko našeg ministarstva kulture i naših 14 institucija kulture pomognemo u tome", zaključio je Forto.

Još iz INFO

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Kasper

Dva najveca srpska grada, u nasoj Republici i "drzavi"

GOCA

Otkud sad to pa zar nisu oni drugi bili bakirovci.....

MONDO REPORTAŽE