• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sastali se Erdogan i Džaferović: Turska obećala pomoć BiH u nabavci vakcina protiv korone

Autor Dušan Volaš

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović razgovarao je danas u Istanbulu s predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o brojnim temama koje su od značaja za obje zemlje, a jedna od tema bila je posljedice pandemije koronavirusa.

 Sastali se Erdogan i Džaferović: Turska obećala pomoć BiH u nabavci vakcina protiv korone Izvor: Fena/Anadolija

Erdogan je informisao je Džaferovića da će Turska u narednim mjesecima dobiti vakcine protiv koronavirusa, a dio tih vakcina biće dodijeljen i BiH, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Tokom današnjeg susreta razgovarano je o bilateralnim odnosima između dvije zemlje. Predsjedavajući Džaferović je informisao predsjednika Turske o aktuelnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini te odnosima u regionu.

Bilo je riječi i o investicionim projektima koje je Turska spremna realizovati, te ulaganjima privrednika iz Turske u Bosnu i Hercegovinu. Posebna pažnja posvećena je projektu autoputa Sarajevo-Beograd i finalizaciji priprema za početak izgradnje.

Predsjedavajući Džaferović i predsjednik Erdogan su se na današnjem sastanku složili da Bosna i Hercegovina i Turska imaju izuzetno dobre i prijateljske odnose.
Istakli su opredjeljenje da se odnosi u svim segmentima unaprijede, posebno na ekonomskom planu. Razgovarano je o Ugovoru o slobodnoj trgovini s ciljem da se robna razmjena između Bosne i Hercegovine i Turske poveća na jednu milijardu dolara.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE