• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik o Radojičiću i Banjaluci: Povrijeđen sam što je izgubio, imam pravo na emocije i greške

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik SNSD Milorad Dodik izjavio je danas da je Igor Radojičić važan čovjek SNSD-a, sa velikim potencijalom i političkim iskustvom te da ga stranka neće napustiti. Priznao je da su neke reakcije o Banjaluci bile emotivne i da možda nisu bile dobre.

 Dodik o Radojičiću i Banjaluci: Povrijeđen sam što je izgubio, imam pravo na emocije i greške Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

"Ponosan sam zbog pobjede koju je SNSD ostvario jer smo i dalje najjača partija i to ne samo u Srpskoj već i u BiH po broju osvojenih mandata. Povrijeđen sam što je Igor Radojičić izgubio, jer je on bio najbolja opcija, ali poštujem volju birača, izbori su bili fer, a novi gradonačelnik ima priliku da pokaže svoju sposobnost", istakao je Dodik prilikom posjete Domu zdravlja u Banjaluci.

Pročitajte i ovo

On je naglasio da je Igor Radojičić važan čovjek SNSD-a i da je sada najvažnije da ozdravi i izađe iz bolnice.

"Kada se vrati onda ćemo razgovarati o daljem djelovanju. Svakako, nećemo ga napustiti, jer je on bio čovjek na važnim funkcijama, ima veliki potencijal i iskustvo i uvijek će biti naš čovjek", istakao je Dodik, prenosi Srna.

"Imam pravo na greške i emocije"

Kada je riječ o izborima, Dodik je dodao da je već rekao sve što je imao, te da je i on čovjek koji ima pravo na svoje emocije i greške, te da neke izjave koje je iznio možda nisu dobre.

"Vidim da je opšta haranga na tu vrste priče. Ja sam čovjek ovog grada, ovdje sam rođen, volim Banjaluku, volim Republiku Srpsku, i danas sam došao da vidim gdje možemo da rješavamo probleme, ići ću i sutra i mnoge stvari koje su ovom gradu urađene, mogu s ponosom da kažem da sam u njima učestvovao, i kada je riječ o istočnom i zapadnom tranzitu, rekonstrukciji Univerzitetskog kliničkog centra, fabrike vode i slično", istakao je Dodik.

On je konstatovao da Banjaluka prije 12, 13 godina nije imala vodu u ljetnim mjesecima što svi zaboravljaju, a danas je u prilici da se vodovodna mreža raširi u svim selima.

"Mi ćemo nastaviti to da radimo i sve što budem činio činiću da Republika Srpska i Banjaluka budu što bolje. Banjaluka je moja emocija, kao što je i Republika Srpska. Ja to strastveno branim i želim da Banjaluka bude što je moguće urednija i bolja", istakao je Dodik.

On je rekao da ne spori izbor novog gradonačelnika, ali po onome što je on najavljivao poput besplatnih udžbenika, prevoza, je krajnje iluzorno i već je danas počeo da mijenja izjave i da govori da će to činiti subvencijama.

"Kada smo sjedili u Vladi zajedno za Igrom Radojičićem razgovarali smo o nekoliko važnih kapitalnih inveticija a jedna od njih je izgradnja koncertne dvorane što predstavlja približavanje grada evropskim standardaima. Da li će to biti prioritet novog gradonačelnika, sačekaćemo pa ćemo vidjeti", rekao je Dodik.

On je podsjetio da je SNSD dobio 42 opštine i grada, u 46 lokalnih zajednica imaće skupštinske većine, dok mnogi mediji spekulišu zanemarujući činjenicu da je SNSD dobio najviše mandata.

"Iz federalnih medija sam vidio da 26 opština ima SDA, 17 HDZ, a 43 SNSD. Mi smo najjača partija i imamo najveći broj opština, a u značajan podatak je da u FBiH ima više opština nego u Srpskoj", naveo je Dodik.

(Srna/Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zabrinut

Igor najbolji.

MONDO REPORTAŽE