• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Petković podnio ostavku u gradskom odboru US, ostaje potpredsjednik stranke

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Milan Petković, predsjednik Gradskog odbora Ujedinjene Srpske Banjaluka podnio je neopozivu ostavku na tu poziciju i poslao otvoreno pismo predsjedniku stranke, Nenadu Stevandiću.

 Petković podnio ostavku u gradskom odboru US, ostaje potpredsjednik stranke Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Kako je naveo nezadovoljan je ličnim rezultatom na izborima, unutarstranačkim odnosima i smatrajući da te podjele i netrepeljivosti ne može da pomiri, predsjedniku stranke Nenadu Stevandiću uputio je otvoreno pismo ostavke.

"Obavještavam Vas da na osnovu člana 55 statuta Ujedinjene Srpske (u daljem tekstu: US) podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika Gradskog obora US Banjačuka, a koja stupa na snagu dana 23.11.2020.god," kaže Petković.

Petković, između ostalog, navodi da je prije izbra iznio procjenu u da je realan rezultat stranke u Banjaluci 8.000 glasova, dok je projekcija Glavnog izbornog štaba bila 12.000 glasova. Pošto taj rezultat nije ostvaren, "krivica mora da bude na nosiocima najviših stranačkih funkcija."

Naveo je da se izbornom procesu "nije poštovala stranačka hijerarhija i disciplina, da su pojedini kandidati vršili unutarstranački izborni inženjering na koji su bili upozoreni i od strane predsjednika US, dok se izborni štab nije ni bavio tim problemom."

"Nakon preliminarnih rezultata izbora, očito je da je taj inženjering i vršen," smatra Petković. Dodao je da on nije osoba koja može da pomiri podjele i netrpeljivosti koje postoje u stranci i da njegov lični rezultat na ovim izborima nije opravdao poziciju nosioca liste.

Predsjednik US, Nenad Stevandić, komentarišući Petkovićevu ostavku u Gradskom odobru, za Mondo je izjavio da Petković ostaje potpredsjednik Ujedinjenje Srpske i šef pravnog tima.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE