• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čubrilović o odgađanju Kolegijuma NSRS: Većina postoji, Poslovnik pogrešno tumačen

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Banjaluci da uopšte nije sporno da li postoji skupštinska većina i kvorum za rad skupštinskog Kolegijuma.

 Kolegijum NSRS zakazivanje sjednice većina odgađanje Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Opozicija je danas prigovorila da Kolegijum ne može donositi odluke, zato što sjednici nisu prisutni svi šefovi poslaničkih klubova vladajuće većine, što je selektivno i tendenciozno tumačenje Poslovnika o radu. Ovo je jasno zato što je članom 13 Poslovnika predviđeno da klub poslanika predstavlja šef ili njegov zamjenik, pri čemu šef može imenovati i ovlašćenog predstavnika", rekao je novinarima Čubrilović.

On je istakao da na osnovu navedenog člana zamjenik šefa kluba poslanika ili ovlašćeni predstavnik predstavlja klub na sjednici Kolegijuma istovjetno kao i šef.

"Tako da ne postoji bilo kava kolizija. Zbog korektnih odnosa u Skupštini sjednica Kolegijuma je prolongirana za sutra, pozvaćemo šefove klubova, iako Poslovnik daje mogućnost da sjednica bude odžrana telefonski i da predsjednik Narodne skupštine sam sazove sjednicu ove institucije", pojasnio je Čubrilović.

On kaže da postoje mnogo važnije teme za razmatranje od načina kojim se pokušava minirati donošenje odluke o zakazivanju sjednice Narodne skupštine.

Govoreći o budžetu Srpske za narednu godinu u iznosu od 3,795 milijardi KM, Čubrilović je naveo da će budžetom biti obezbijeđena stabilnost budžetskih korisnika i da će Srpska funkcionisati nesmetano.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE