• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik sa Mekdonaldovom: Hitno nabaviti vakcine protiv virusa korona

Autor Dragana Božić

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik na današnjem sastanku sa rezidentnim koordinatorom UN u BiH Ingrid Mekdonald naglasio je da je epidemiološka sutacija u BiH komplikovana i da su trenutno maksimalno fokusirani na nabavku vakcina.

 Dodik sa Mekdonaldovom: Hitno nabaviti vakcine protiv virusa korona Izvor: Srna

Dodik je zahvalio UN na angažmanu u vezi s nabavkom vakcina i podsjetio da je BiH dio "Kovaks" modela, kroz koji nastoji da obezbijedi dovoljnu količinu vakcine, piše Srna.

Mekdonaldova je naglasila da njena kancelarija ima veoma dobru saradnju sa ministarstvima zdravlja u Srpskoj i Federaciji BiH, te napomenula da je BiH, nažalost,peta po srmtnosti od posljedica virusa korona.

Ona je istakla i da Univerzitetski klinički centar Republike Srpske i Bolnica u Doboju imaju najveći broj oporavljenih pacijenata u BiH.

Podsjetivši da je BiH dio "Kovaksa", Mekdonaldova se saglasila sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH da je potrebno da Savjet ministara hitno donese odluke kako bi bilo nabavljeno 1,2 miliona vakcina za BiH, saopšteno je iz kabineta srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjednitva BiH.

Na sastanku je bilo riječi i o klimatskim promjenama, a Mekdonaldova je upoznala Dodika da je generalni sekretar UN u nedavnom izlaganju istakao da je prioritet u narednoj godini formiranje globalne koalicije za borbu protiv klimatskih promjena, te da će tim povodom biti održan samit u Glazgovu.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE