• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubiša Petrović preuzeo dužnost gradonačelnika Bijeljine i predstavio tim

 Bojana Ninković
Autor Bojana Ninković

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović preuzeo je jutros simbolično ključeve Gradske kuće i poručio da će Gradska uprava uvijek pružati transparentne informacije o svom radu, te da će se sa saradnicima zalagati za stvaranje boljeg ambijenta za svakog građanina.

 gradonačelnik Bijeljina Ljubiša Petrović Izvor: SRNA/ Zorica Simeunović

Kako prenosi BN TV Petrović je zahvalio građanima koji su mu iskazali povjerenje na lokalnim izborima i poručio da će od prvog radnog dana promovisati društveno odgovoran rad.

“Akt primopredaje obavljen je prije dva dana, u specifičnim okolnostima zbog smrti gradonačelnika Miće Mićića i zato ovaj trenutak koristim da još jednom izrazim najdublje saučešće članovima njegove porodice. Trudiću se da budem uporan i istrajan u rješavanju svih problema građana i da opravdam njihovo povjerenje “, naveo je Petrović.

On je istakao da je sa saradnicima već poslao dopis javnim ustanovama i preduzećima koji su u nadležnosti Grada, kako bi dostavili izvještaje o finansijskom poslovanju.

Možda će vas zanimati

 “Poslali smo zahtjeve za izvještaje na adrese ukupno 18 ustanova i preduzeća, za period od 2016. do 2020. godine jer nam je cilj da izvršimo analizu prihoda i rashoda, broja zaposlenih, načina poslovanja, kako bismo vidjeli da li određeno rukovodstvo zaslužuje nagradu ili sankcionisanje u skladu sa zakonom. Кao rok za dostavljanje izvještaja odredili smo 25. januar “, naglasio je Petrović.

Govoreći o procesu primopredaje dužnosti gradonačelnika, on je rekao da je komisija za primopredaju profesionalno obavila svoj dio posla, da je dostavljena sva potrebna dokumentacija, ali da određeni izvještaji nisu sveobuhvatni, zbog čega će uslijediti detaljnija analiza.

“Narednih dana precizno će se znati na šta je trošen narodni novac u pogledu prezentacije, potrošnje goriva, jer je to odgovoran pristup koji narod od nas očekuje. Кada je riječ o finansijskom izvještaju, 85 odsto budžetskih sredstava je realizovano u ovoj godini u odnosu na plan, a ukupne kratkoročne i dugoročne obaveze grada, odnosno zaduženje, iznosi 37 miliona КM. Samo u ovoj godini grad se zadužio za osam miliona konvertibilnih maraka, od čega je otplaćeno nešto manje od tri miliona КM” pojasnio je gradonačelnik Petrović.

Prema njegovim riječima, iznos na redovnom trezorskom računu je 1.185.000 КM, a na namjenskom trezorskom računu 1.168.000 КM.

Novoizabrani gradonačelnik predstavio je danas i svoje buduće saradnike, ističući da će neki od njih raditi bez naknade s ciljem povećanja efikasnosti Gradske uprave.
“U mom najužem timu nalaziće se doktor ekonomskih nauka Mirjana Orašanin, master elektrotehnike Bogdan Tadić, inženjer poljoprivrede Sreten Vučković, magistar menadžmenta u organizaciji rada Mladen Arsenović i pravnik Miodrag Bešlić” naveo je Petrović.

Pročitajte i ovo

On je poručio da će i prijedlozi za imenovanje načelnika odjeljenja biti transparentni.
“ Predložićemo stručne ljude, zavidnih biografija i prijedloge ćemo uputiti ka Skupštini grada, sa kojom želimo čvrsto da sarađujemo, poštujući interes naroda Semberije “zaključio je Petrović.
On je svim građanima Bijeljine poželio zdravu i uspješnu Novu godinu i čestitao predstojeće božićne praznike.

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE