• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela konstitutivna sjednica Skupštine Grada, novinarima dozvoljen ulaz (FOTO)

Autor Dušan Volaš

Nakon skoro sat i po zakašnjenja u maloj sali Narodne skupštine Republike Srpske u Banjaluci danas je počela konstitutivna sjednica novog saziva gradskog parlamenta.

 Počela konstitutivna sjednica Skupštine Grada, novinarima dozvoljen ulaz (FOTO) Izvor: Željko Svitlica, mondo.ba

Radno Predsjedništvo novog saziva skupštine čine najstariji odbornik Smiljana Babić Moravac, Ivan Begić i Mladen Ilić.

Babić Moravac je na početku tražila da se sjednica odgodi jer je, po njenim riječima, od stručne službe Skupštine Grada tek juče dobila dnevni red.

Prijedgol je naišao na zbunjenost svih odbornika, a Dalibor Topić je sugerisao da glasanje nije moguće jer odbornici još nisu položili zakletvu.

O prijedlogu se ipak glasalo i on je odbijen, nakon čega je sjednica zvanično počela kada je Babić Moravac dala riječ gradonačelniku Drašku Stanivukoviću.

Problem zbog akreditacija

Sjednica je kasnila jer su prije njenog početka iz službe Narodne skupštine obavijestili novinare da neće moći pratiti sjednicu jer nemaju akreditacije za praćenje. Novinari, inače, imaju akreditacije za praćenje rada Narodne skupštine.

Gradonačelnik Stanivuković je rekao da neće prisustvovati sjednici dok se ne stvore uslovi da novinari mogu neometano izvještavati.

Igor Šukalo sekretar Skupštine grada izjavio da je problem nastao, ugrubo rečeno, zbog različitih protokola i pravila u NSRS kao i nedostatka komunikacije između stručnih službi gradske skupštine i službi novog gradonačelnika.

Zbog njegove izjave negodovao je i Stanivuković.

"Poslali ste najavu medijima bez konsultacija sa stručnom službom Skupštine grada," rekao mu je Šukalo tokom verbalne rasprave pred novinarima.

Novinari i snimatelji su na kraju prisustvovali početku sjednice koju sada svi mogu pratiti preko banjalučke TV Simić, koja po ugovoru godinama prenosi sjednice gradske skupštine, kao i na jutjub kanalu gradske skupštine.

Izvor: Željko Svitlica, mondo.ba

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE