• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SNSD donio zastavu u Gradsku upravu: Stanivukovićevu vlast uporedili sa Sjevernom Korejom!

 Bojana Ninković
Autor Bojana Ninković

Odbornik SNSD u Gradskoj skupštini u Banjaluci, Dragoslav Topić, rekao je na današnjoj pres konferenciji da gradonačelnik Draško Stanivuković pokušava novom organizacionom šemom Skupštinu grada staviti pod kontrolu svog kabineta što je do sad, kako kaže, neviđeno.

 SNSD donio zastavu u Gradsku upravu: Stanivukovićevu vlast uporedili sa Sjevernom Korejom! Izvor: Mondo - Bojana Ninković

"On krši zakon o lokalnoj upravi koji tačno govori šta kako funkcioniše. Ovakvo nešto postoji samo u Sjevernoj Koreji i zbog tog smo ponijeli zastavu Sjeverne Koreje," rekao je Topić i pokazao plastičnu zastavu ove azijske države koju su danas donijeli u Gradsku upravu.

''Išao kod tetke u Bronzani Majdan''

Topić je izjavio da ima informacije da gradonačelnik juče nije sa "grtalicom" obilazio građane Banjaluke, "nego tetku u Bronzanom Majdanu."

 "Mi ćemo ovaj slučaj prijaviti i upravnoj inspekciji," dodao je Topić. On je takođe pozvao gradonačelnika da tačno objavi kojih je to 200 radnika viška u Gradskoj upravi, kako je Stanivuković ranije naveo u izjavama.

Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, naglasio je da je jasno definisano koje su tačno nadležnosti predsjednika Skupštine, a koje gradonačelnika. Ilić je naveo da smatra da su ovakve stvari apsurdne.

Neven Stanić, odbornik Ujedinjene Srpske, istakao je da je Stanivuković pokazao neznanje kako stvari funkcionišu

"Ovo je jedan korak da gradonačelnik jednostrano donosi odluke i mislim da to neće biti posljednji korak. Načelnici u Gradskoj upravi Banjaluka trenutno ne postoje i mi sada imamo vakum u funkcionisanju", rekao je Stanić.

Igor Šukalo, sekretar Skupštine grada Banjaluka, takođe je objasnio zašto smatra da gradonačelnik pokušava da oduzme nadležnosti Skupštine grada i da čini protivustavne poteze.

Šukalo je novinarima uručio kopiju ''Mišljenja o osnovnoj organizacionoj šemi'' koje je dostavio u Kabinet gradonačelnika. U tekstu se navodi da je Stanivuković napravio prijedlog organizacione šeme prema kojem bi Stručna služba Skupštine grada bila u nadležnosti Kabineta gradonačelnika. 

Navodi se da to krši Zakon o službenicima i namještenicima RS i pozitivne pravne propise, te da se Stručna služba Skupštine grada ne može poistovijetiti sa samostalnim odsjecima jer je osnovna organizaciona jedinica.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 13

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

TRPJDKMZS

Iz snsd su se do juce klanjali toj zastavi i bratu doticnog, zato i jeste plastificirana haj-tek tehnologijom.

Xy

Nema potrebe vrijedjati drugu drzavu i njenu zastavu, u ostvarivanju bilo kakvih interesa. Nedolicno je i nezrelo, cak debilno, od strane jednog obicnog gradskog odbornika da se tako ponasa. Ne treba mu zastava S. Koreje, dovoljno su mu obiljezja njegove stranke.

2000 za neznalice

@Xy Aktivirao se izgleda i intelektualni potencijal u novom kabinetu gradonačelnika. Treba opravdati 2000 maraka platu

Za naivne

Farsa za javnost. Uskoro bratska koalicija dva "zavađena" tabora Isti igrači samo u drugim dresovima. Živi bili pa vidjeli.

Soul

Odnesi je u Predsednistvo BIH..Ali ne zaboravi i ukrajinsku podnijeti...

MONDO REPORTAŽE