• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O nacrtu budžeta grada Banjaluka 16. februara

Autor Siniša Stanić

Nacrt budžeta grada Banjaluke za 2021. godinu u visini od 149,4 miliona KM trebao bi da bude razmatran na sjednici gradskog parlamenta koja je zakazana za 16. februar.

 O nacrtu budžeta grada Banjaluka 16. februara Izvor: Srna

To je dogovoreno na današnjoj sjednici skupštinskog Kolegijuma, na kojoj je utvrđen prijedlog dnevnog reda sa 16 tačaka.

Obrazlažući Nacrt budžeta, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da su predviđeni prihodi veći za osam miliona KM, a da su planirani rashodi manji za 4,4 miliona KM.

"Odlučio sam da štedimo na svemu, na privilegijama, platama, mobilnim telefonima, automobilima, ali nacrt ne odražava sve uštede koje možemo da napravimo za 365 dana, pa će, tokom godine, biti pripremljen rebalans budžeta", rekao je Stanivuković, saopšteno je iz Gradske uprave.

On je dodao da grad Banjaluku u ovoj godini očekuju i veće rate za otplatu kredita, te da nema grantova i podrške od Vlade, koji su bili prethodnih godina, kao i da je suficit već potrošen, što dodatno opterećuje budžet za 15 miliona.

U nacrtu budžeta su planirana sredstva za podršku Domu zdravlja, kao i dio sredstava za besplatne knjige za učenike, a uskoro bi trebalo da bude obezbijeđen grant od četiri miliona evra namijenjenih za vodosnabdijevanje.

"Razgovaram sa važnim institucijama i našim prijateljima van granica Republike Srpske i tu očekujemo podršku za velike projekte. Ići ćemo u pravcu izgradnje mosta u Česmi jer je to jedan od kapitalnih projekata", najavio je Stanivuković.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić izrazio je zadovoljstvo što je predložen nacrt budžeta koji bi, prema njegovim riječima, trebao da bude prihvatljiv za sve građane Banjaluke, a ne samo za odbornike.

"Važno je da obezbijedimo sredstva za Dom zdravlja, koji je podnio veliku žrtvu u posljednjih godinu dana, i moramo naći sredstva za nesmetan rad. To ne smije biti pitanje politike", naveo je on.

Ilić je naglasio da je zadovoljan današnjim radom Kolegijuma i izrazio nadu da će se takav rad odvijati i u skupštinskim komisijama i na samim sjednicama parlamenta.

(Agencije, Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dado

Vraćamo se u Gavranovićevu eru kad je Budzet samo služio za plate administraciji, poneko populističko obećanje i kredit drugo se ništa nije radilo

MONDO REPORTAŽE