• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpisan Memorandum o saradnji u oblasti vazduhoplovstva između MUP-a Srpske i Srbije

Autor Dušan Volaš

Ministri unutrašnjih poslova Republike Srpske i Srbije Dragan Lukač i Aleksandar Vulin potpisali su danas u Beogradu Memorandum o razumjevanju dva MUP-a o saradnji u oblasti vazduhopolovstva koji će značajno unaprijediti saradnju helikopterskih jedinica.

 Potpisan Memorandum o saradnji u oblasti vazduhoplovstva između MUP-a Srpske i Srbije Izvor: Biro Vlade RS za odnose s javnošću

Ministri su istakli da će Memorandum dodatno učvrstiti saradnju dva ministarstva, ojačati vazduhoplovne strukture dvije policije i obezbijediti da helikopterske jedinice Republike Srpske i Srbije budu još brže i efikasnije u obavljanju svojih zadataka.

Lukač je naglasio da će popisani Memorandum omogućiti realizaciju obuka pilota i vazduhoplovno-tehničkog osoblja, ojačati kapacitete Helikopterske jedinice MUP-a Srpske i doprinijeti da se ona efikasnije stara o bezbjednosti građana.

On je naveo da je saradnja između dva ministarstva na svim nivoima odlična, od oblasti obuka, do razmjene operativnih podataka u borbi protiv organizovanog i svih drugih vidova kriminala.

U tom kontekstu ministri su podsjetili da je zajedničko operativno djelovanje dvije policije rezultiralo hapšenjem Darka Eleza, jednog od najvećih kriminalaca sa obje strane Drine i njegovog privođenja pravdi, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Vulin je naglasio da je Republika Srpska za Srbiju prioritet i da je svako ugrožavanje bezbjednosti i mira Srpske, ugrožavanje bezbjednosti i mira Srbije.

Prema njegovim riječima, zahvaljujući predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću Srbija nikad više nije pomagala i štitila Republiku Srpsku.

"Imamo obavezu da sarađujemo i da svakodnevni život naših građana učinimo sigurnijim", rekao je Vulin i naglasio da će MUP Srbije uvijek pružati podršku i pomoć MUP-u Srpske, jer je svaka potreba Republike Srpske, potreba i Srbije.

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

To baćuška.

MONDO REPORTAŽE