• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dok ima Republike Srpske, ima i slobode"

Autor Siniša Stanić

Srbi su uvijek bili slobodarski narod, ali su istovremeno bili i stradalnički narod i kroz vijekove u borbi za slobodu platili su veliku cijenu životima mnogih časnih i poštenih Srba.

 "Dok ima Republike Srpske, ima i slobode" Izvor: Srna

To je u Višegradu rekao predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković povodom obilježavanja Prvog srpskog ustanka i Dana boraca odbrambeno-otadžbinskog rata Vojske Republike Srpske.

On je podsjetio du Srbi u zadnjem odbrambeno-otadžbinskom ratu izgubili preko 23.000 najboljih sinova Republike Srpske i ngflasio da njihova žrtva nije uzaludna.

"Imamo Republiku Srpsku, imamo institucije Srpske i sve dok imamo naše institucije imaćemo i slobodu. Svima je jasno da tamo gdje Srbi nemaju svoje institucije nemaju ni svoju slobodu i to vidimo i današnjih dana i u neposrednom okruženju. Zato treba da svi učinimo da se ne dijelimo na politike, nego da učinimo napor da sačuvamo naše institucije, da sačuvamo slobodu", naglasio je Višković.

On je istakao da Srbi nisu nikada bili narod koji je išao da okupira nekog drugog.

"Mi smo kroz vijekove samo branili naša ognjišta, branili našu djecu, našu porodicu i našu svetinju, a to je sloboda. Neka vječno živi srpski narod i naša sloboda, a svima onima koji su učestvovali u stvaranju i Republike Srpske i naše slobode, vječna slava i hvala", rekao je Višković novinarima.

Na centralni spomenik borcima Vojske Republike Srpske vijence su položili predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Duško Milunović, izaslanik srpskog člana Predsjedništva BiH Boško Tomić, delegacija Narodne skupštine Republike Srpske u kojoj su narodni poslanici Pero Petrović, LJubiša Krunić i Aleksandar Glavaš, predsjednik Boračke organizacije Srpske Milomir Savčić, te državni sekretar Ministarstva za rad, boračka i socijalna pitanja Vlade Srbije Miodrag Kapor.

Cvijeće su položili i načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević i predstavnici Boračke organizacije Višegrad.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE