• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan Tegeltija postao Dodikov savjetnik za pravna pitanja

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Doskorašnji predsjednik Visokog sudskog i tužilaškog savjeta BiH, Milan Tegeltija, biće savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika.

 Tegeltija Dodikov savjetnik Izvor: Mondo - Vedran Ševčuk

Ovu informaciju potvrdio je Dodik na današnjoj pres konferenciji nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD, rekavši da će se Tegeltija baviti pravnim pitanjima.

Tegeltija je Srni izjavio da će mu biti čast i zadovoljstvo da prihvati značajnu funkciju pravnog savjetnika srpskog člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

"Biće mi čast i zadovoljstvo, kao i profesionalna i patriotska obaveza da od ponedjeljka sve svoje znanje i iskustvo, u svojstvu savjetnika, stavim na raspolaganje srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, a time i Republici Srpskoj", rekao je Tegeltija.

Tegeltija je juče objavio da napušta pravosuđe.

"Nakon 20 godina provedenih u pravosuđu, tužilačkim i sudijskim funkcijama (sedam godina kao predsjednik Osnovnog suda Banjaluka i 6,5 godina kao predsjednik VSTS BIH) sutra podnosim ostavku i na mjesto sudije i izlazim iz pravosuđa. O mom narednom angažmanu bićete brzo informisani!", napisao je Tegeltija.

Tegeltija je u decembru podnio ostavku na mjesto predsjednika VSTS.

Kao razlog za svoje odluke, naveo je pritisak za koji je optužio SDA i medije bliske toj stranci i obavještajnim strukturama koje, kako tvrdi, žele preuzeti kontrolu nad pravosuđem u BiH. Rekao je da se kao predsjednik VSTS u Sarajevu ne osjeća bezbjedno i da bi daljnje obavljanje ove funkcije moglo da ugrozi njegov život.

Tegeltija je rekao da nije spreman da sebe i porodicu izlaže daljim pritiscima, bez ikakve mogućnosti da nastavi s radom, a naglasio je i da članovi iz RS, obzirom da se odluke donose prostom većinom, nemaju kapacitet da donose odluke.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE