• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''AstraZeneka'' razmišlja da tuži BiH zbog izjava Bisere Turković?

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Direktor "Verlaba" Almir Badnjević rekao je da ima saznanja da menadžment kompanije "Astra Zeneka" razmišlja o tužbi protiv BiH zbog izjava ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turković.

 ''AstraZeneka'' razmišlja da tuži BiH zbog izjava Bisere Turković? Izvor: Ministarstvo inostranih poslova BiH

Turkovićeva je juče izjavila "kako je njihova vakcina slabijeg kvaliteta i namijenjena siromašnim zemljama".

"Biće dobro ako izbjegnemo tužbu protiv BiH. Dobio sam informacije od menadžmenta `Astra Zeneka` da zbog izjava naših zvaničnika da im je vakcina namijenjena za siromašne zemlje mogu da podnesu i tužbu protiv BiH i da će jedna tačka na sastanka menadžmenta biti razgovor o tome", pojasnio je Badnjević.

On je dodao da Evropska agencija za lijekove i medicinska sredstva trenutno radi na odobravanju korištenja ove vakcine u EU, prenosi "Dnevni avaz".

"Ta vakcina se u Indiji radi po licenci `Astra Zenike`, tako da vjerujem da će ona vrlo brzo biti odobrena i u EU, već je odobrena u Velikoj Britaniji i u Kanadi", rekao je Badnjević.

Turkovićeva je izjavila da je vakcina "Astra Zeneka", koju je Srbija donirala Federaciji BiH /FBiH/, "veoma dostupna" i da se koristi, kako je rekla, uglavnom u siromašnim državama.

Ona je rekla da se vakcina "Astra Zeneka" proizvodi u Indiji i da je riječ o "vrlo jeftinoj i vrlo dostupnoj vakcini, koja nema dozvole za korištenje u EU".

Povezano

Još iz INFO

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sem

Bolje pametno ćutati, nego idiotluke iz usta ispuštati! To je dotični uhljeb u ministarstvu više puta potvrdila. I treba da tuže i ovakve spodobe iz ministarstava zauvijek sklone, pa će onda drugi razmišljati kad budu hteli da budu pametni, da li je to zaista i tako... Od ove spodobe bolje se nije ni moglo očekivati, mozak veličine lješnika, a mržnja velika ko I ona sama! Pametnom dosta.

Ji

Treba babusku tuziti zbog uvrede i klevetanja.Babusku hitno u pemziju.

RancidCo

@Ji Cuj babusku... Babuskaru!

MONDO REPORTAŽE