• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanivuković kod Viškovića: Na dnevnom redu besplatni udžbenici, dvorana na Laušu, korona...

 Bojana Ninković
Autor Bojana Ninković

U sjedištu Vlade RS u Banjaluci danas su se sastali premijer Radovan Višković i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i tom prilikom razgovarali o mnogim temama važnim za građane najvećeg grada Srpske.

 Stanivuković kod Viškovića: Na dnevnom redu besplatni udžbenici, dvorana na Laušu, korona... Izvor: Bojana Ninković

"Prva stvar o kojoj smo govorili je spomen obilježje srpskim palim borcima jer je to pitanje koje već dugo stoji", istakao je Stanivuković, te dodao da je bilo riječi i o socijalnoj karti.

Kazao je da će Banjaluka krenuti sama u pravcu besplatnih udžbenika za osnovce, jer je Vlada tog mišljenja da treba sprovesti takav projekat u svim lokalnim zajednicama, a ne samo u Banjaluci.

Naveo je da je razgovarano i o sportskoj dvorani na Laušu i o epidemiološkoj situaciji.

"Stanje od ponedjeljka do danas je znatno drugačije i mi ćemo morati djelovati po tom pitanju", istakao je Stanivuković.

Dodao je da se mora djelovati kako bi se zaštitilo zdravlje građana, ali i sačuvala privreda.

Na pitanje novinara šta je Grad učinio po pitanju epidemiološke situacije i šta je sa bolnicom koju je obećavao, Stanivuković je rekao da je u saradnji sa Republičkim štabom i da će se sve raditi u saglasnosti sa njima.

Stanivuković je, govoreći o izgradnji mosta u Docu, rekao da je prethodna Gradska uprava za izgradnju obezbjedila 3 miliona KM što je svega 15 odsto. Naglasio je da su radovi stali u fazi kada je uloženo svega milion, a da će ostala dva miliona KM biti preusmjerena u prioritetnije stvari.

Rekao je da ukoliko nakon sutrašnjeg izvještaja tima za reviziju MUP RS ne uđe u javna preduzeća da onda ne zna šta će im biti motiv. Istakao je da bi dijete od pet godina u javim preduzećima u Banjaluci utvrdilo kriminal.

Stanivuković je naglasio da je sastanak bio na pristojnom nivou.

Premijer Radovan Višković kazao je da projekti koji su planirani za 2021. godinu u Banjaluci, a tiču se budžeta Vlade RS, prevazilaze 50 miliona maraka.

Kazao je da neki projekti ‘već sutra mogu biti operativni’.

Komentarišući besplatne udžbenike Višković je istakao da Vlada RS ne može obezbjediti udžbenike đacima u Banjaluci, a da to isto ne uradi za učenike u Bijeljini ili nekoj drugoj lokalnoj zajednici.

Dodao je da će Vlada RS nastaviti finansirati i sufinansirati projekte Banjaluke kao i do sada.

Istakao je da je epidemiološka situacija ponovo pogoršana u RS.

Višković je naglasio da je juče u toku dana kao komandant štaba poslao cirkularno pismo svim načelnicima i gradonačelnicima u RS kako bi im još jednom sugerisao da su odgovorni za epidemiološku situaciju u svom gradu ili opštini.

Na pitanje novinara u kojoj je fazi restrukturisanje Željeznica RS Višković je istakao da se sve radi u saradnji sa Svjetskom bankom, te da su sve aktivnosti predviđene planom izvršene.

Višković je odgovarajući na pitanje novinara o sivoj ekonomiji istakao da Vlada RS neće više dozvoliti da se budžet RS šteti na taj način.

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE