• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Verhelji o obećanom kandidatskom statusu BiH: Moramo vidjeti značajan progres i reforme

Autor Dušan Volaš

Evropski komesar za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Oliver Verhelji izjavio je danas da je liderima u BiH obećao kandidatski status, ali da je za to neophodno vidjeti značajan progres, počevši od ustavnih i reformi Izbornog zakona.

 Verhelji o obećanom kandidatskom statusu BiH: Moramo vidjeti značajan progres i reforme Izvor: Srna

"Da bismo mi ispunili to obećanje, moramo vidjeti značajan progres, počevši od ustavnih i reformi izbornog zakona, ali, takođe, tražimo reforme unutar pravosuđa i legislative, koje su prijeko potrebne kako bi se povratilo povjerenje građana u sistem", rekao je Verhelji na Digitalnom ekonomskom forumu u Tirani.

Kada je riječ o evropskom putu Srbije, Verhelji je rekao da napretka nije bilo i da EU želi jaču dinamiku pregovora Beograda i Prištine koji se ne pomjeraju sa mrtve tačke tokom protekle godine, prenosi N1.

"Naravno odluka o otvaranju poglavlja zavisiće od zemalja članica. Ali želim istaći jedan ambiciozan put kojim želimo ići - otvoriti sva poglavlja što je moguće ranije, pod uslovom da se ispune naši uslovi", rekao je Verhelji.

On je priznao da neispunjena obećanja nisu stizala samo sa Balkana.

"U slučaju kada su naši partneri i uradili ono što smo tražili od njih, proveli teške reforme - Evropa ih je iznevjerila", rekao je Verhelji i dodao da je članstvo Sjeverne Makedonije na čekanju.

Na Digitalnom ekonomskom forumu u Tirani, koji je održan u onlajn formatu, učestvovao je i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija, kao i premijeri zemalja regiona.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE