• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Darko Banjac: Dva narodna poslanika pristupaju NPS-u

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Narodne partije Srpske /NPS/ Darko Banjac najavio je da će sutra u Bijeljini dva narodna poslanika pristupiti NPS-u.

 Darko Banjac NPS poslanici Izvor: Vedran Ševčuk/Mondo.ba

Banjac je rekao da je formiran 21 stranački odbor NPS-a u Srpskoj, te da je cilj da do kraja aprila bude formirano 40 opštinskih odbora, od 64 opštine koliko ih ima ukupno u Srpskoj.

Govoreći o nedavnoj posebnoj sjednici Narodne skupštine Srpske, Banjac je za ATV ocijenio da su poslanici trebali da pokažu jedinstvo i donesu jednoglasnu odluku o tome da visoki predstavnik treba da ode iz BiH, ali da su poslanici opozicije izašli iz skupštinske sale kada je bilo vrijeme za glasanje.

On je istakao da Narodna skupština Srpske, kao posljednja politička linija odbrane Srpske, treba da bude jedinstvena po ovim značajnim potanjima.

Banjac smatra i da je dio međunarodne zajednice koji insistira da visoki predstavnik ostane, trebao da čuje šta o tome misli Republika Srpska jer je ona jedna od zainteresovanih strana, a da osim toga treba da se pita i Srbija, kao i sve potpisnice okvirnog mirovnog sporazuma.

Kada je riječ o Specijalnoj bolnici za fizikalnu medicinu "Mlječanica" iz Kozarske Dubice, na čijem je čelu, Banjac je rekao da će se u naredne četiri godine ostvariti ulaganja Vlade Srpske od 32 miliona KM, te kreditnim sredstvima od Bolnice 2,5 miliona KM i iz vlastitih prihoda oko 1,5 miliona KM.

"Specijalna bolnica ide krupnim koracima ka spajanju zdravstveno-turističke ponude, jer budućnost liječenja jesu laboratorijske pretrage i dijagnostika, te ćemo u naredne četiri godine izgraditi zdravstveni kompleks koji će biti ponos Kozarske Dubice i Republike Srpske", rekao je Banjac.

On je zahvalio predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću koji su podržali projekat, a naročito predsjedavajućem i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, koji je prepoznao viziju.

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE